Lotar Mateus našao novi trenerski posao – možda i najteži u karijeri…

 Jer će voditi male dečake

Legendarni nemački fudbaler Lotar Mateus našao je novi trenerski posao i sedeće na klupi mladih nada Bajerna iz Minhena!

Nekadašnji trener Partizana je prihvatio pomalo i neočekivanu odluku, a u razgovoru za “Skaj” je obrazložio istu.

– Nisu imali trenera, pa sam ja odlučio da preuzmem odgovornost za te male dečake. Većina njih ne zna ni patike da veže. Već sam rekao njihovim mamama da moraju da ih nauče, ja sam sa pet godina to znao – poručio je Mateus.

Zanimljivo je to da će Mateus trenirati svog sina Milana koji ima osam godina, a kog je dobio u braku sa Anastasijom Mateus. Njih dvoje su se, podsetimo, razveli u jesen 2021. godine.

 U jednom trenutku smo shvatili da su naša interesovanja otišla u različitu stranu. Ne želi da pere prljave dresove ili veš. Sve ostalo su privatni detalji koji se ne tiču nikoga. Nije bilo svađe, besa i drugih partnera. Dobro se slažemo, i dalje smo u priajteljskim odnosima. Najbitnije je da se naš sin snađe – rekao je Mateus tada za “Bild.”

Mateus je Partizan trenirao od decembra 2002- do decembra 2003. godine i uveo ga je u Ligu šampiona kada smo bili u grupi sa Realom, Marseljom i Portom. Takođe, u leto 2003. je osvojio titulu prvaka Srbije.

U međuvremenu je našao novu devojku, izvesnu Nataliju, s kojom je uhvaćen prošle godine na letovanju u Grčkoj.

Originalni članak: Telegraf sport