Liverpulova bitka sa Mitrovićem okončana primirjem (VIDEO)

Sjajan okršaj na Krejven Kotidžu okončan nerešenim rezultatom – 2:2

Dan nije mogao bolje da počne kada su u pitanju ljubitelji Premijer lige, pošto je na Krejven Kotidžu viđena spektakularna fudbalska predstava u režiji fantastičnog srpskog golgetera Aleksandra Mitrovića. Napadač Orlova je dva puta dovodio svoj Fulam do vođstva u okršaju sa moćnim Liverpulom, ali je to na kraju bilo dovoljno samo za osvojen bod na startu engleskog prvenstva, pošto je Mohamed Salah izjednačio rezultat u 80. minutu na asistenciju strelca prvog pogotka za Redse, Darvina Nunjeza – 2:2 (1:0).

Ekipa Marka Silve nije došla do sva tri boda, iako je možda to i zaslužila, ali je uradila ono što joj je bilo daleko važnije u ovom trenutku. Fulam je dokazao sebi da može da se nosi sa najjačim timovima Premijer lige i došao do dragocene doze samopouzdanja pred nastavak sezone, dok je sa druge strane zapušio usta kritičke javnosti koja je bila spremna odmah da ga pošalje nazad u Čempinšip. Ipak, od danas će svi ovaj tim gledati drugim očima i sa mnogo više samopouzdanja.

Mitrović je nastavio da pomera granice kada su u pitanju golovi u engleskom fudbalu. Od početka prošle sezone do danas srpski as je postigao 44 gola na 45 utakmica, što je za 15 golova više od bilo kog drugog golgetera u prva četiri ranga tamošnjeg fudbala. Nekadašnji napadač Partizan sada je došao do brojke od sedam premijerligaških golova protiv takozvane velike šestorke. Tri je dao Totenhemu, dva Liverulu i po jedan Mančester Sitiju i Mančester Junajtedu.

Takođe, deluje više nego izvesno da će Mitrović ekspresno nadmašiti loš učinak iz svog prethodnog boravka sa Fulamom u Premijer ligi, kada je u sezoni 2020/2021. postigao tri gola i imao tri asistencije na 27 mečeva.

Fenomenalan posao danas je odradio i Marko Silva. Portugalac je izuzetno pripremio ekipu, koja je od samog starta bila spremna za svaki potez protivnika i učinila ga da dugo deluje potpuno neprepoznatljivo. Gosti imali očekivanu terensku inicijativu, ali su prvi udarac u okvir gola domaćina imali tek posle sat vremena igre. Doduše, Luis Dijaz je u 39. minutu uzdrmao stativu Fulamovog gola i taj trenutak je mogao drastično da promeni dalji tok utakmice.

Sa druge strane, Fulam je delovao direktno i konkretno, vrebao je šansu da ugrozi protivnički gol i to mu se na kraju vratilo kroz pomenutu situaciju iz 33. minuta. Mitrović je kod prvog gola u skoku nadvisio Trenta Aleksander Arnolda, koji je potpuno bio nemoćan u pokušaju da zaštiti svoj gol, dok je penal iz 72. minuta sam iznudio, nakon što je prevario Virdžila van Dajka, koji ga je potpom srušio. Bio je hladnokvan srpski golgeter, pa je savladao nemoćnog Alisona Bekera.

Originalni tekst Mozzart sport