Licencirani sastavi timova za srpski plej-of

Mic po mic, jedna od čudnijih sezona u istoriji primiče se kraju. Još jedna stvar koja treba da se reši je i – plej-of Košarkaške lige Srbije. Takmičenje u kom će se osam timova boriti za titulu prvaka naše zemlje. Timovi će u različitom raspoloženju dočekati završnicu nacionalnog šampionata. Licenciranje je obavljeno, a došao je i momenat da se napravi presek oko toga sa kakvim igračkim kadrom ekipe ulaze u bitku za trofej. Ko je otišao, ko došao i kakva je situacija sa mestima za strance?

Krenimo od Partizana u kom se dogodilo dosta, možda i najviše promena u poslednje vreme…

Parni valjak je od kraja ABA lige do danas praktično bio na mini-pripremama jer nije nastupao u plej-ofu ABA lige. Ipak, ni to nije pomoglo crno-belima da malo spuste loptu, već je opet došlo do turbulencija koje su uzrokovale povrede. One su zadavale problem Ognjenu Jaramazu, Markusu Pejdžu, Eriku Miki, Rašonu Tomasu i Đorđiju Jovanoviću koji je povredio šaku, dok je Vil Mozli iz privatnih razloga otišao u SAD, uz odobrenje kluba.

To znači da je u jednom momentu Aleksandar Matović mogao da računa samo na sedmoricu igrača, pa su crno-beli reagovali i pred plej-of licencirali trojicu novih igrača: Dušana MiletićaTreja Dreksela i Aleksu Stepanovića.

Miletić nastupa na poziciji petice, Stepanović će najveće zaduženje imati na poziciji krilnog centra, odnosno četvorci, dok je Trej Dreksel neko ko se najbolje snalazi na bekovskim mestima. Na taj način su crno-beli dobili svežu krv u mladim igračima, a pomenutoj trojci će plej-of poslužiti kao odskočna daska i poligon da pokažu šta znaju.

Veliki minus crno-belima biće pomenuti izostanak Vila Mozlija, ali je to u isto vreme olakšalo situaciju sa brojem stranaca u nacionalnom šampionatu. Mesta za strane igrače u redovima Partizana popunjavaće Rašon TomasTrej DrekselDžoš Perkins i Erik Mika. Dok će Markus Pejdž nastupati kao “domaći” jer poseduje pasoš Srbije…

Originalni članak: Mozzart sport