Legenda crno-belih o mogućem povratku Obradovića: Ako je lud, nek se vrati, šta drugo da mu kažem!?

Šta da radi u Humskoj kad nema igrače, a i koga da dovede bez para i u ovoj situaciji, poručio je Dalipagić za Srpski telegraf

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović (61) najavio je da bi mogao da se vrati u Partizan posle čak 28 godina, u klub u kom je počeo trenersku karijeru. Obradović je bio na klupi crno-belih od 1991. do 1993. i pod njegovim vođstvom je osvojen trofej u Kupu evropskih šampiona 1992.

Nakon odlaska iz Humske, legendarni Žoc je vodio Huventud, Real, Beneton, Panatinaikos i Fenerbahče, a poslednjih godinu dana je napravio pauzu u karijeri. Međutim, legenda crno-belih Dražen Dalipagić (69) smatra u razgovoru za Srpski telegraf da Žocu to ne bi bio najpametniji potez.

– Ako je lud, nek se vrati, šta drugo da mu kažem. Šta da radi kad se vrati, kad nema sportski kadar, a ni igrače. Koga da dovede bez para i u ovoj situaciji? Ja sam se, možda, našalio na početku, ali je prosto tako. Obradović nije navikao da radi sa malim budžetom. On je poslednjih godina samo vodio timove koji imaju mnogo para i koji su bili u samom vrhu, a sad to ne bi imao. Partizan više nije ono što je bio nekad, sada je samo prosečan tim – objasnio je Dalipagić.

Uprava crno-belih s novim sportskim direktorom Zoranom Savićem na čelu je najavila da će ove sezone praviti tim od domaćih igrača i mladih talenata umesto skupih stranaca. Zbog toga Dalipagić smatra da će klubu iz Humske biti veoma teško da sastavi tim za novu sezonu.

– Mladih talenata je sve manje i manje. Presušuju nam izvori, što bi se reklo. A i ti igrači sad odlaze u Megu jer su svesni da će ih Miško Ražnatović dobro prodati. Nisu ludi da ostanu godinama u nekom klubu, kao što sam ja bio u Partizanu – zaključio je Dalipagić.

Originalni članak: Republika.rs