Lazar ili Filip, pitanje je sad? Šćekić faktor iznenađenja

Hamletovska dilema pred Savom Miloševićem, šefom struke Partizana, pred 162. večiti derbi na Marakani: Lazar Marković ili Filip Stevanović, pitanje je sad?

Iznenadni odlazak standardnog Zorana Tošića u Kinu, u drugoligaša Taižu Juandu, inicirao je u Humskoj pitanje: koga poslati u formaciji 4-2-3-1, na poziciji desnog krila, u komšiluk na megdan Crvenoj zvezdi?

Shodno karakteristikama, nameću se dvojica fudbalera – interesantno, sa zasluženom najvećom ocenom tokom školovanja u „Zemunelu”, međutim, starosnim „jazom” od čak osam godina. Lazar Marković, izdanak „klase 1994”, ima znatno bogatije iskustvo od Filipa Stevanovića: igranje za Benfiku, Liverpul, Fenerbahče, Sporting, Hal, Anderleht i Fulam stavljaju ga, ipak, u prvi plan, ali…

Nije isključeno da u LJutice Bogdana od prvog minuta zašparta i najsjajniji biser iz generacije 2002: uostalom, vešti dribler rodom iz Arilja i jesenas je dobio prednost u odnosu na brzonogog Čačanina!

Bez sumnje, zagonetka sa snagom da još muči Sava Miloševića, saznajemo: do juče, bar javno, nije prelomio – kad je Stevanović opasniji, kao starter ili džoker?

Ostalo?

U odbrani standardno: mrežu će da čuva Vladimir Stojković, s povratkom u staru formu u uvodu proleća, ispred kvartet – Nemanja MiletićBojan OstojićStrahinja Pavlović i Slobodan Urošević.

Najiskusniji, Ostojić, propustio je, zarad odmora, meč s Proleterom, sa uspehom ga je odmenio Uroš Vitas, međutim, inicijator poslednjeg Partizanovog trofeja (postigao gol upravo protiv Crvene zvezde u finalu Kupa Srbije) predviđen je za komandanta odbrane.

Središnjicu veznog reda trebalo bi da čini triling: Bibars Natho – Saša Zdjelar – Sejduba Suma (Gvinejac najofanzivniji), dok je levi bok rezervisan za Takumu Asana.

U špicu je sve jasno: Umar Sadik je protiv Slanobaraca, u trenutku kad mu je zbog eventualnog žutog kartona pretila suspenzija, sačuvan, otud, biće kao i jesenas – najistureniji.

Partizan ne može da se žali ni na dužinu klupe, trener Savo Milošević komotno će moći da posegne i za tajnim oružjem: šansu k’o zapete puške čekaće Rajko Brežančić (asistirao za Tošićev gol lane), Aleksandar Šćekić (na prethodnim derbijima sjajan u tandemu sa Zdjelarom), nova akvizicija u špicu Bojan Matić (pogodio u sredu protiv Proletera), talentovani Lazar PavlovićNikola Lakčević

Manje je verovatno da Savo Milošević preslika tim iz 161. večitog derbija: pošalje otpočetka na teren defanzivnijeg Aleksandra Šćekića i ostavi na klupi Sejdubu Sumu, ali…

Izvesnije je da će šef struke Partizana, bar kad je u pitanju triling u središnjici srednjeg reda, da se odluči za ofanzivniju varijantu iz duela sa AZ Alkmarom u Hagu (podsećamo, Partizanu je na minus 11 neophodan trijumf): sa Zdjelarom, Nathom i Sumom.

Tekst preuzet sa portala Sportski žurnal