Lazar Ćirković: Izgubio sam godinu, ne znam pravi razlog

Komandant odbrane Partizana u sredu protiv Zemuna bio je – Lazar Ćirković. Pre godinu dana – samo podatak, sada – vest, s prizvukom senzacionalizma.

lazar-cirkovic-vm

U čemu je začkoljica? Korpulentni štoper je prethodnu utakmicu za Parni valjak odigrao davnog 16. decembra 2015. protiv Borca iz Čačka!?

U međuvremenu, sklanjanjem iz prvog tima i odlukom struke da ne bude ni licenciran, dospeo je u rubriku „kucamo na vrata zaboravljenih asova”.

Otud, začudio je tim Marka Nikolića u prijateljskom meču protiv prvoligaša: Nemanja Stevanović, Cucin, Ćirković

Treniram individualno, sa kondicionim trenerom Mišom Filipovićem. Uoči duela sa Zemunom dobio sam poziv Marka Nikolića da se pridružim prvotimcima. Odigrao sam celu utakmicu, hvala mu na tome. Baš sam srećan – sa vidnom euforijom u glasu zbori Lazar Ćirković.

Kakav je epilog?

Nismo razgovarali posle meča. Nismo ni imali vremena. Što se tiče daljih koraka – ne znam. Ja sam tu, imam ugovor.

Skoro deset meseci niste deo prvog tima?

Tadašnji trener Ivan Tomić me je sklonio na početku zimskih priprema. Samo je rekao da o meni kao igraču misli sve najbolje, ali da se ne uklapam u njegovu viziju. Ništa mi nije bilo jasno…

Šta ste radili od tada?

Trenirao sam individualno, jedno vreme i sa Teleoptikom. Izgubio sam godinu dana, a da ni ne znam pravi razlog. Iz ekipe koja je igrala protiv Augzburga za proleće u Evropi, u Partizanu smo samo još Božinov, Jevtović i ja!

Konačno da vas ogreje sunce, samo da ne bude, shodno prvim danima novembra, zubato?

Uželeo sam se fudbala, utakmica, makar i prijateljskih. Sjajno sam se osećao na terenu. Odigrao sam korektno.

Ako vas neko poznaje, onda je to Marko Nikolić, učitelj još na Banjici, potom u prvoj epizodi u Humskoj?

Tačno! Marko dobro zna koliko i šta mogu.

Bajkovito sad deluje 18. septembar 2014: Partizan – Totenhem 0:0, Hari Kejn, prošle sezone najbolji strelac Premijer lige, u džepu Lazara Ćirkovića i Vojislava Stankovića?

To vam kažem: o mom životu, od te utakmice sa Totenhemom, mogao bi da se snimi film. Tada – u krupnom kadru, poslednjih godinu – bez fudbala. Zar je normalno da ispašta samo jedan igrač? Nisam se ni sa kim svađao…

Ugovorom ste vezani za Partizan do 30. juna 2018?

Da, još godinu i po. Ali, ne smem više da izgubim ni dana…

Sportski direktor Ivica Iliev kaže: Ćirković je naš igrač pod ugovorom, ima šansu da se nametne?

Prijaju mi direktorove reči. Ponavljam, lepo se osećam posle odigranog meča sa Zemunom, ali šta će dalje da bude – stvarno ne znam. Verujem da ću saznati što pre – sleže ramenima Lazar Ćirković