Laso: Obradović je majstor! Uz dužno poštovanje, Partizan pre Željka…

Ono što ga čini velikim trenerom je to što tačno prepoznaje talenat svojih igrača i što sve to zna da složi u kvalitetan tim

Večeras su na megdanu Partizan i Bajern.

Ujedno, na megdanu dva vrhunska trenera, Željko Obradović i Pablo Laso.

Željko, najtrofejniji trener Evrope, Laso, takođe trenerska veličina, između ostalog dvostruki osvajač Evrolige i najbolji trener Starog kontinenta (2015, 2018).

Jedanaest godina je Španac igrao u Baskoniji, jedanaest trenirao Real. Željko je igrao za Partizan, doveo ga do prve evro krune kao trener, a onda se vratio u Humsku i ponovo klub postavio na noge.

Kada pričaju jedan o drugom, naravno da hvalospevi ne nedostaju, ali mnogo je tu biranih reči, svaka sa velikom težinom, odmerena.

– Željko Obradović je jako pametan čovek i sve ovo o čemu smo pričali je iskoristio da izgradi dodatnu stabilnost koju klub uživa. Stvorio je posebnu kulturu i Partizan sada živi u dobroj situaciji, koja može da potraje godinama. Naravno, Partizan već ima renome velikana, uz sjajnu atmosferu, tim i klub. Sada ima sve što je potrebno da nastavi hod stazom pobednika – naveo je Laso za „Mocartsport“.

Željko je više od tri decenije u poslu…

– Obradović je kao trener postigao isti broj poena kao Pablo Laso, Janis Sferopulos, Dejvid Blat… Svi smo ubacili isti broj poena, nula – našalio se na tren Španac – Da li to znači da Željko nije je**ni majstor? On je taj, on je majstor. Pokazao je to na vreme. Imao sam privilegiju da me trenira u Madridu i bilo je to pravo uživanje, jer je svaki trening bio kao mala škola velikog majstora. Ako bih sada govorio o njemu, ne bih ga gledao kao trenera, već kao prijatelja. Jako sam ponosan zbog toga.

Šta vidite kao njegovu najveću vrednost?

– Ono što ga čini velikim trenerom je to što tačno prepoznaje talenat svojih igrača i što sve to zna da složi u kvalitetan tim. Naučio sam mnogo o tome tokom vremena dok me je trenirao u Madridu, ali i dok je radio u drugim klubovima. Njegov uticaj na Partizan je ogroman. Uz dužno poštovanje, Partizan pre Željka… Sećam se da sam vodio Real protiv Partizana na početku svog rada u Madridu, ali ovo je sada skroz drugačiji tim, konkurentan je za vrh Evrope i svi imaju veliko poštovanje prema klubu. Željko ima veliki uticaj na to i želim mu sreću u daljem radu.

Originalni tekst: Sportski žurnal.rs