LANČANA REAKCIJA Ako stane Evroliga, skoro sigurno će i Evrokup!

Klubovi sa stalnom licencom za učešće u Evroligi, njih 13, kao što je MaxBet sport objavio, u ponedeljak će da odfrže sastanak. Tema je – budućnost tekuće sezone. Naime, koronavirus sve više hvata maha, brojne utaikmice su osložene i jedna od odluka klubova mogla bi da bude da se Evroliga prekine!

Da li na određeno ili neodređeno vreme, ostzaje da se vidi. Ali, ukoliko klubovi u ponedeljak donesu takvu odluku, izvesno je da bi ona mogla da se odrazi i na drugo takmičenje pod okriljem Evrolige, a to je Evrokup.

Naravno, u ovom takmičenju nema licenciranih klubova, ali izvesno je da će čelnici Evrolige reagovati u slučaju da se klubovi izjasne za trenutni prekid sezone. I to na taj način, što bi skoro sigurno bilo prekinuto takmičenje i u Evrokupu.

Dakle, zaključke sa sastanka u ponedeljak pored Crvene zvezde koja igra u Evroligi, sa nestrpljenjem će očekivati i u taboru Partizana, koji odlično gura u Evrokupu ove sezone. Crno-beli su posle osam odigranih kola na deobi prvog mesta u svojoj grupi sa Huventudom i Lokomotivom iz Kubanja, sa skorom od šest pobeda i dva poraza.

Svima je još u sećanju početak pandemije, kada su crno-beli zbog korone zaustavljeni u pohodu možda i na osvajanje Evrokupa. Nadamo se svi da neće biti isti scenario, ali u svakom slučaju, sama činjenica da je sastanak evroligaša po hitnom postupku sazvan za ponedeljak, jasno govori da je situacija alarmantna.

Originalni članak Maxbet sport