Ko su naši dečaci budućnosti?

I dok igrači Partizana prvi deo priprema odrađuju na SC Partizan-Teleoptik među poznatim licima primetili smo nekoliko novajlija, među kojima je i šesnaestogodišnji desni bek Dragan Bojat.

– Došao sam iz Proletera iz Zrenjanina. Fudbal sam zavoleo na ulici i onda me je otac odveo na prvi trening u jedan mali lokalni klup „Sporto“ sa četiri godine. Prvi put sam dobio poziv za Partizan 2012. godine na jednom turniru u Beogradu. Tu sam prvi put zaigrao za „crno – bele“. U omladinskoj školi Partizana sam sve do danas igrao u svim kategorijama – rekao je Bojat.

I dok i zvanično ne debituje za prvi tim Partizana, Bojat izdvaja mnogobrojne turnire u Italiji gde su u crno-belom dresu pobeđivali Bolonju, Romu, Inter…

– Trenirali su me prvo Zoran Kraljević, zatim Dragan Kecman, Nikola Filipović i sada u omladincima Nenad Brnović i Srđan Golović. Najveći uticaj na mene imao je Zoran Kraljević, jer mi je pomogao da se snađem u klubu kada sam još kao mali došao u Partizan. Od njega sam puno naučio i o fudbalu, ali i o životu.

Na poziciji desnog beka uzor mu je Nemanja Miletić, dok najviše voli da gleda igrače kao što su Dani Alveš i Marselo.

– Želja mi je debi u dresu Partizana i osvajanje trofeja sa Partizanom. Voleo bih da zaigram na večitom derbiju pred našim navijačima i da naravno postignem gol, to mi je najveći san. Dolazak u prvi tim je za mene želja od malih nogu, otkad sam napravio prve fudbalske korake i sada mi se to ostvarilo. Presrećan sam i nadam se da ću opravdati ukazano poverenje .

Zvanični sajt FK Partizan

Biljana Obradović