KK Partizan u teškoj situaciji

Evrokup

Partizan se nalazi pred teškom odlukom. Kako smo saznali iz veoma dobro obaveštenih izvora, od Partizana se očekuje da ne igra Evrokup. U slučaju da crno-beli zaigraju u ovom takmičenju biće im ukinuti državni sponzori, koji svakako samo sporadično uplaćuju novac. Međutim, ako bi Partizan nastavio da se suprostavlja KSS i istrajao u svojim namerama da igra Ulebovo takmičenje, državni sponzori bi bili potpuno ukinuti.

837Da podsetimo, Partizan se odlučio da ove sezone zaigra u Evrokupu, uprkos pretnjama KSS o suspenzijama. Košarkaški savez se u sukobu ULEB – FIBA stavio na drugu stranu i podržava FIBA, jer kao prioritet stavlja nastupe državnih selekcija u FIBA takmičenjima ( Olimpijada, evropska i svetska prvenstva). Prateći svoj interes, KSS je već suspendovao Partizan i najavio da crno – beli neće  moći da igraju KLS i kup Srbije, ako budu igrali Evrokup.

Partizan je odoleo ovom pritisku i odlučio se da nastupa isključivo u Evrokupu i ABA ligi.

Međutim, sada je nivo pritiska na Partizan podignut na viši nivo od onoga koji može da generiše KSS, i crno – beli se nalaze u veoma nezavidnom položaju jer im se preti potpunim ukidanjem dotoka novca.

Dakle, Partizan se ponovo nalazi pred veoma teškom odlukom i ne naziru se bolji dani.