Kapiten Mrdak: Sestra Ivana i supruga Martina imaju pehar, morao sam i ja!

Milija Mrdak, MVP finala plej-ofa, kapiten šampionskog Partizana

ФОТО: И. Веселинов

„Pozovi M radi“… Može i „ubistva“ ali rivala i to „Mikasom“. Priča u kultnom filmu vezuje se za tenisera, ovde je glavni protagonista odbojkaš Milija Mrdak. Kapiten Partizana, MVP finala plej-ofa, MVP Kupa Srbije, iznad svega, momak za primer, koji je tokom bogate sportske karijere, uz životno iskustvo i vaspitanje naučio da retko kad govori u prvom licu jednine. Kod Milije je uvek „Mi“!

Kako je i sam priznao upitan za individualna priznanja, odgovorio je:

– Malo mi je neprijatno. Da nije tima…I verujte, kada Milija to kaže, tako je. 

Da li ste mogli da zamislite lepši povratak u Srbiju, u Superligu?

– Ovako nešto sam priželjkivao i nadao sam se da se baš završi sa tri trofeja. Ne dešava se često. Drago mi je što je bilo u godini kada sam se vratio u Partizan. Najviše zbog cele ekipe. Prvi put u karijeri sam igrao sa fantastičnim momcima. Kao grupa, svaki pojedinačno, zaslužili smo sezonu sa tri pehara, za najlepšu uspomenu!

Nije lako u danima slavlja, vratiti film i izabrati najbolju, najtežu utakmicu. Vi, kao od šale ?

– Najteža, bilo je polufinale Kupa, druga utakmica protiv Radničkog. Morali smo da pobedimo kako znamo i umemo posle njihovog trijumfa u prvoj. Psihički jako teško, ali smo uspeli. Početak plej-ofa, poraz od Zvezde. Prva sledeća znamo da je biti ili ne biti. I odigrali smo fantastično. Vodili smo se time kakvu smo sezonu imali. Bilo bi nam baš žao da je završimo na taj način. I uspeli smo do preokreta, u utakmicama u kojima se ispostavilo da je rival tada pružao neverovatne partije dostojne borbama za titulu.

Kako se slavilo u porodici Mrdak-Radojičić?

– Šalili smo se stalno. Sestra Ivana je osvojila krunu sa Poštarom 064, supruga Martina dok je Vizura harala scenom i kačila prvenstvene zvezdice, cela porodica Radojičić je stajala iza toga. Nije im bilo ravnih. Samo ja nisam imao u Srbiji. Pomislih, hajde, moram i ja, pa da zaokružimo. I dogodilo se.

Originalni članak: Sportski žurnal