Kakve reči Poceka o Žocu: “Najbolji trener u istoriji košarke, hvala mu na onome što mi je rekao pre meča”

Velike reči italijanskog stručnjaka

Trener Asvela Đanmarko Poceko održao je konferenciju za medije posle poraza od Partizana u 18. kolu Evrolige, gde je njegov tim ubedljivo savladan sa 90:77.

Francuski mediji su još pre meča saopštili da je Poceko bivši i da će mu meč protiv Partizana biti poslednji na klupi tima iz Liona, a posle meča, se Poceko dotakao i toga, ali je takođe i rekao neverovatne reči o Željku Obradoviću.

Pre svega želim da čestitam Partizanu i Željku Obradoviću, igrali su sjajnu utakmicu. Željko je neverovatan trener, ali je još bolji kao osoba, želim da mu kažem hvala, zbog onoga što mi je rekao pre meča. Volim ga, on je neverovatna ostoba, najbolji u istoriji košarke ubedljivo, ne u Evropi, već u svetu. Nismo se predavali, do kraja smo se borili, dali smo 32 poena u poslednjoj deonici, igrali smo bolje u odbrani, ali smo promašili nešto, moj klub zna, moramo da nastavimo da se borimo i da pokušamo da dobijemo.

– Srećna Nova godina momci. Hvala puno – rekao je Poceko na srpskom posle pitanja novinara Telegrafa o pričama u francuskim medijima da će dobiti otkaz.

– Ne pričam još francuski, ne razumem, čak i da sam pročitao. Ja sam u kontaktu sa svojim klubom, pričali smo šta treba da uradimo, nije mnogo prošlo, ali oni znaju šta mislim, ja se kao trener nikada ne žalim, moram da radim svoj posao. Mora igračima da se kaže nešto o našoj strategiji, ali to je pitanje za njih, ali to je naš posao i naš život, može da se desi nešto, ali ja nastavljam da radim naporno, čak i danas sa svojim timom, ali nisam ja prava osoba da odgovorim na to pitanje – odgovorio je Poceko.

Originalni tekst Telegraf.rs