Kako je Petrić od dva tražena igrača pristao na jednog: Partizan bez pojačanja za Evropu 

Crno-beli do ponoći moraju da registruju fudbalere za Ligu konferencije

Letnja pijaca je u velikom delu Evrope završena, ostalo je još poneko „ostrvce“ u kojem prelazni rok traje nešto duže. Jedno od tih ostrvaca je Srbija, u kojoj se rampa na transfere spušta za 15 dana.

Reklo bi se, ima vremena za Partizan da reaguje i dovede još neko pojačanje, a opšti je stav da su mu novi i kvalitetni igrali preko potrebni. Jedino se u Humskoj ne slažu sa tim ocenama, izgleda…

Uglavnom, varka je da je 15. septembar taj finalni datum Partizanu za pojačanja, već je to – večeras. Parni valjak, kao i ostali evropski klubovi, ima rok do ponoći da licencira igrače za grupnu fazu Lige konferencije. A, sve govori da nekog novog lica na crno-beloj strani Topčiderskog brda neće biti. Da Gojko Cimirot neće ovog leta obući dres Parnog valjka bilo je jasno još pre nekoliko dana kada je Gordan Petrić elegantno taj transfer najavio za – januar. Iako do zimske pijace, što bi se reklo u žargonu, ko živ, ko mrtav.

Može Partizan i sutra i preksutra, sve do sredine septembra da dovede nove igrače, samo koji ozbiljan fudbaler će potpisati da igra samo domaću ligu, a da evropske mečeve, za koje svi igrači „žive“, gleda sa tribina ili iza gola? Nije realno.

Iako prelazni rok nije gotov, crno-beli su ga, može i sad da se oceni, loše odradili. Ni kvalitativno ni kvantitativno nisu podigli ekipu u odnosu na prethodnu sezonu. Rezultati su ispod svih očekivanja. Trener je već promenjen. A, po starom običaju uprava Partizana se ponašala kao da za svako mesto u timu postoji samo jedan fudbaler na svetu, pa ako njega ne dovedu, neko drugo rešenje ne postoji. Jurio se Nikola Čumić, pa kada je postalo jasno da neće doći u Humsku, nijedno drugo krilo nije dovedeno. A, totalno van forme je Kvinsi Menig, ništa bolji Nikola Jović, ne snalazi se najbolje ni Mihajlo Petković

Ista priča i oko defanzivnog veziste: Ili Gojko Cimirot ili niko! Gojko ne dolazi, znači neće niko više. Druga je to priča u odnosu na onu koju je Gordan Petrić govorio kada je promovisan u novog šefa struke Parnog valjka.

Svi to znaju, potrebna su nam dvojica igrača u sredini terena, jer su otišli Zdjelar i Jevtović. Meni su takvi fudbaleri potrebni. Da li će biti vremena i prostora, to zavisi od ljudi iz kluba“, rekao je Petrić na promociji.

Kada je Hamidu Traore pokrio jednu rupu, Petrić je ponovo najavio još dolazaka u Humsku.

Partizanu su potrebna pojačanja, da li će doći još jedan ili dva igrača, da bih mogao da pravi kombinatoriku… Nekoliko igrača nastupa pod blokadama, terapijama, Fejsa, Rikardo… I to treba ceniti“.

Pa je i posle toga išlo u istom smeru.

Očekujem još pojačanja, Gojko Cimirot je taj kojeg očekujemo. Klub radi na tome, ali i Standard ima svoje uslove i prioritete. I u januaru bi nam bio pojačanje“.

Na kraju, posle večitog derbija, Gordan Petrić je podigao belu zastavu i predao se u borbi za pojačanja.

Meni kao treneru ne smatram da su potrebni novi igrači. Dok se sadašnji ne pomere nisam za to da se dovode novi. Šta će biti u januaru, to ćemo videti. Smatram da imamo igrače da se borimo za titulu. Vraćaju se i neki povređeni igrači koji će doneti balans“, rekao je Petrić i ugasio nadu navijača da će ugledati još neko novo lice u crno-belom dresu. Zašto je promenio mišljenje za tako kratko vreme, to samo on zna.

Partizan je ovog leta ostao bez 14 prvotimaca. A, doveo je osmoricu novih. Dakle, ni po kvantitetu nije nadomestio osipanje prošlosezonskog tima, koji se pod Stanojevićevom komandom do poslednjeg kola borio za titulu. Tako se desilo da u Novom Sadu protiv Mladosti GAT Petrić ima iza sebe na klupu celu plejadu golobradih momčića.

Do kraja jeseni igraće se u paklenom ritmu: osim reprezentativne pauze u drugoj polovini septembra, biće redovno mečevi nedelja – četvrtak. U sve treba „uglaviti“ i dve odložene utakmice sa Napretkom i Spartakom. Utisak je da je Partizanu definitivno potreban još neki igrač da bi takav kalendar izgurao, vratio se u vrh tabele, borio za bodove na evropskoj sceni. Ali sve ide ka tome da ga neće biti…

Originalni tekst Mozzart Sport