JSD PARTIZAN I OPŠTINA SAVSKI VENAC POTPISALI SPORAZUM O SARADNJI!

Deca sa Savskog venca, osnovnoškolskog uzrasta (od 1. do 8. razreda) sada će moći u pratnji svojih roditelja ili staratelja besplatno da posećuju domaće utakmice u organizaciji klubova Sportskog društva Partizan, a inicijativu za saradnjom uputila je Opština sa ciljem da sport bude dostupniji svakom detetu sa Savskog venca.

JSD PARTIZAN I OPŠTINA SAVSKI VENAC POTPISALI SPORAZUM O SARADNJI!

U Sportskom društvu Partizan danas je potpisan Sporazum o saradnji sa GO Savski venac, a sporazum su potpisali generalni sekretar JSD Partizan Željko Tanasković i predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović.

– Ponosni smo što je i Partizan podržao našu važnu inicijativu i otvorio svoje sportske kapacitete za najmlađe stanovnike Savskog venca. Program koji smo ugovorili obezbeđuje njihovo uključivanje u trenažne aktivnosti potpuno besplatno u određenom terminu i vremenskom roku. Sada je deci na raspolaganju korišćenje kompleksa 2 najveća sportska kluba „Partizan“ i „Zvezda“, a verujem da je ovakav vid podsticaja najbolji način da se školarci motivišu da svakim danom budu sve bolji i uspešniji. Savski venac kao lokalna samouprava ima za cilj kontinuirano jačanje sistema razvoja školskog sporta i organizaciju različitih besplatnih sportsko-rekreativnih programa namenjenih svim uzrastima i generacijama. Sprovodimo uspešnu dugogodišnju saradnju sa velikim brojem različitih klubova sa Savskog venca i potpuno besplatno obezbeđujemo pohađanje raznovrsnih školica, a između ostalog građani mogu da pohađaju plivanje, košarku, fudbal i sl. Kontinuirano podržavamo i aktivnosti koje imaju za cilj da mališani provode kvalitetno vreme edukativnog karaktera, da razvijaju takmičarski duh i podstiču pravilan rast i razvoj – naglasio je Vidović, a zatim dodao:

– Prema rečima predsednika, pokazatelj koliko je ova inicijativa značajna i potrebna građanima sa teritorije opštine, jeste rekordno interesovanje dece za sportskim aktivnostima. Novim sporazumima Savski venac želi da pruži punu podršku mlađim naraštajima da svoj talenat i ljubav ka sportu usmere ka osvajanju medalja i budu vrhunski šampioni. Na našoj opštini imamo jako talentovane mališane koji žele da se bave sportom, a kojima Opština pomaže kroz različite besplatne programe i motiviše ih da stiču dobre navike – zaključio je Vidović.

Originalni tekst Republika. rs