JELENIĆ NAM SAMO ODMAŽE: U Partizanu ogorčeni izjavom predsednika VSS da im pomaže

Večernje novosti pišu…

– SVAKA reč koju je juče izgovorio predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić je neistinita. Nikad nam nije pomagao, samo nam odmaže. Bilo bi dobro da nam makar ne odmaže. Ovo za “Novosti” ističe direktorka VK Partizan Tatijana Rakas.

Na Banjici tvrde da se Savez, ipak, umešao u sudski spor koji klub vodi sa USC “Voždovac” oko vlasništva nad bazenom, tako što su krajem juna sa Opštinom Voždovac ugovorili dobijanje besplatnih termina za pripreme reprezentacije.

– Mi se radujemo kada dolazi reprezentacija i uvek smo Savezu naplaćivali nekomercijalne termine. Međutim, ne znam na osnovu čega Jelenić ima podatke da je Voždovac vlasnik bazena, kada se vodi sudski spor, a odbijena je i tužba za naše iseljenje. Mi smo obezbedili uslove za rad. To, ipak, košta i poslali smo im fakturu, koju su primili. Ali, nisu uplatili – primećuje Rakasova.

Prvi administrativac crno-belih priznaje da je Savez platio avionsku kartu za delegata na jednoj evropskoj utakmici, ali i primećuje da Savez nije obavestio Partizan da je UO odlučio da plaća takse za sudije i delegate u Regionalnoj ligi.

– To je njihova obaveza, a ne pomoć. A to smo saznali iz medija – ističe Rakasova.

Crno-beli se ko zna koji put pitaju zašto se nekome žuri da ih ugasi pre sudske odluke o vlasništvu nad bazenom. Ističe da ih iz USC “Voždovac” pozivanjem policije ometaju da urade neophodne popravke, kišnu kanalizaciju…

– Na silu nismo ušli. Ponašaćemo se onako kako Sud presudi. Nismo se ni žalili na dosadašnje odluke Suda kako bi ubrzali sudski proces. Trebalo je da odlučuje Viši, pa Privredni sud, a sada će Kasacioni da prelomi ko će presuditi po našoj tužbi za utvrđivanje vlasništva nad bazenom. Ako kažu da nismo vlasnici, iselićemo se. Ali, dotle neka nas ostave da se bavimo sportom – kaže Rakasova.

PRIMORANI SMO DA MOLIMO
TATIJANA Rakas podseća da im je USC “Voždovac” pre nekoliko meseci preuzeo dva najveća zakupca koji su mesečno plaćali 13.000 evra.
– To su za svakog velike pare. Od tog novca bismo skupili za grejanje, koje u sezoni iznosi oko 20 miliona dinara. Uzeli su nam zakupce, nemamo sponzore i primorani smo da molimo dobre ljude za pomoć… Zaposleni plate nisu primili mesecima. Svi smo ovde sada volonteri. I pitamo se kome smetamo. Pa ni grad Beograd nam ne uplaćuje ono što nam pripada pod izgovorom da nam je račun blokiran – razočarana je Rakasova.