ILIEV O NEOBIČNO MIRNOM PRELAZNOM ROKU U HUMSKOJ: Svi bi hteli Rikarda!

Večernje novosti pišu…

Prozivka Zorana Mirkovića, koja će označiti početak priprema za drugi deo sezone, zakazana je za sredu u 10.00 u “Zemunelu” i na njoj će se naći potpuno ista lica koja su 14. decembra završila jesen utakmicom protiv Mačve. Kao retko kada u bliskoj prošlosti nijedan igrač još nije napustio Humsku, niti je bilo potpisa novajlija.

Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev smatra da su prednovogodišnji period i prvih sedam dana u 2019. samo predstavljali zatišje pred buru.

– Bilo je interesovanja, kontakata, ali jednostavno takav je period. Božićni i novogodišnji praznici su vreme kada ima aktivnosti, ali ne i mnogo konkretnih dešavanja, pa je tako realno očekivati da u narednih nekoliko dana bude mnogo “življe” – kaže Iliev.

Ostvarenja crno-belih iz prvog dela sezone ne ostavljaju nikakvu dilemu po pitanju toga da li je ekipi potrebno “osveženje” pred ono što sledi u drugom delu.

– Neophodna su nam pojačanja praktično u svim linijama tima. Radimo na tome danonoćno, ali naravno dok ne dođe do realizacije sigurno nećemo izlaziti sa imenima.

Imajući u vidu finansijsku situaciju u klubu, koja je zbog izostanka evropske jeseni sve samo ne sjajna, jasno je da je za konkretnija dejstva u pravcu angažovanja pojačanja neophodno i rasterećenje aktuelnog kadra, prvenstveno zbog finansijske injekcije.

– Najveće interesovanje trenutno vlada za igrača koji nije na prodaju. Reč je o Rikardu Gomešu, neverovatno je koliko ima poziva i ponuda. Svi ga žele, a njegova prodaja se nikako ne uklapa u naše planove, jer je zimski prelazni rok posebno težak kada je u pitanju angažovanje kvalitetnih napadača.

Trenutno je najbliži odlasku Saša Zdjelar za koga je francuski Bordo ozbiljno zagrizao, a u Partizanu i ne kriju da bi eventualna prodaja mladog defanzivca Svetozara Markovića predstavljala značajan zamajac za dovođenje novajlija.

– Nadam se da nas u 2019. neće terati maleri koji su nas pratili u većem delu prethodne godine. Veliki sam optimista jer sam uveren da ćemo uspeti da angažujemo pojačanja koja imamo u planu, a u tom slučaju će ekipa biti bar 40 odsto jača nego jesenas – zaključio je sportski direktor crno-belih.