Iliev: Idu promene, uzrok problema nije za javnost

“Moraćemo da menjamo nešto u timu, na pozicijama ili u segmentima igre gde najviše škripi”, rekao je sportski direktor FK Partizan, Ivica Iliev.

“Prvo, biće promena. Ali odmah da naglasim da nećemo menjati trenera, jer imamo ogromno poverenje u Miroslava Đukića. Moraćemo da menjamo nešto u timu, na pozicijama ili u segmentima igre gde najviše škripi”, rekao je sportski direktor Partizana, Ivica Iliev.
On je u intervjuu za “Večernje novosti”izrazio nezadovoljstvo načinom na koji su igrači nosili crno-beli dres u 2018. godini, naročito kada su utakmice u Superligi u pitanju.
“Ja sam dete Partizana i meni je takođe neshvatljivo da, pogotovo, na domaćim mečevima, na našem stadionu možemo da gubimo onoliko bodova koliko smo izgubili”, nadovezao se Iliev.
“Od onakve partije protiv Viktorije u Beogradu, pa do razočaranja koje smo doživeli protiv Mladosti i Zemuna, pogotovo posle poraza u Plzenju, prošle su samo dve nedelje. Mnogo smo grešaka napravili u tri vezane utakmice, mislim na Mladost, revanš u Plzenju i Zemun, a od sudijskih do naših grešaka najmanja korist je od kukanja. Moramo brzo i kvalitetno da tražimo rešenja. Očigledno je da smo u problemu i u krizi i poslednjih dana pokušavamo da lociramo gde je problem”, naveo je i ostao nedorečen.

“Mislim da smo veoma blizu odgovora, ali nije baš sve za javnost”.

U međuvremenu, Crvena zvezda je povećala prednost na tabeli.
“Nije prijatno, svakako. Ponavljam, radilo smo na lociranju problema, otkrili smo ga i reakciju očekujemo već na sledećim utakmicama. Imamo ove sezone sjajan rezultat u Evropi, koji nažalost nisu pratile i pobede i dobre partije na domaćem terenu, ali ne pada nam na pamet da odustanemo od odbrane duple krune. Podsećam da smo i prošle sezone bili u zaostatku za komšijama, pa smo osvojili titulu i Kup”, rekao je i dodao:
“Ima još da se igra do kraja Superlige, pratimo pažljivo šta se dešava sa našim rivalima”.
Partizan u subotu od 14.30 gostuje Radničkom u Nišu u meču 25. kola koji je trebalo da bude odigran danas, ali je odložen zbog hladnog vremena i snega. Od poslednjih deset takmičarskih utakmica, računajući i kraj 2017. godine, crno-beli su pobedili u samo dve – oba puta kao gosti.