Iliev hvali (Po)Mažića, i pored greške u Nišu???

Telegraf sport piše…

Sportski direktor crno-belih uveren da nije bilo zle namere kod sporne situacije na Čairu, kada Partizanu nije dosuđen čist penal
Milorad Mažić, FK Partizan
Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Prizivali su iz Partizana nedeljama unazad najboljeg srpskog sudiju Milorada Mažića, kako za 158. večiti derbi, tako i za susret sa Radničkim. Želje su im ispunjene u Nišu, ali kako ponekad i “mašina zakaže”, tako je i jedan od najboljih svetskih arbitara, u situaciji iz prvog poluvremena na “Čairu”, koja je za njega uglavnom “luk i voda”, prevideo čist jedanaesterac za crno-bele, možda i promenio tok veoma dobre utakmice.

Iz Humske, pak, ne očajavaju zbog pomenutog spornog detalja, niti zameraju Mažiću. Štaviše, dižu “obe ruke” da poznati arbitar deli pravdu na svakoj utakmici Partizana do kraja sezone.

– Govorio sam ranije mnogo puta, ponoviću i sada, posle meča u Nišu: Milorad Mažić je najbolji srpski i najbolji svetski sudija. Bez obzira što nije dosudio taj jedanaesterac, koji je zaista očigledan, niko Mažiću ništa ne zamera iz Partizana. Naprotiv, kada bi to bilo izvodljivo, voleli bismo da bude glavni sudija na svakoj našoj utakmici do kraja sezone. Ako je i trebalo da nam se dogodi onakva greška, neka se dogodi od najboljeg, jer smo svi uvereni da nije bilo nikakve namere, niti predumišljaja – kaže sportski direktor Ivica Iliev za Telegraf.

Komplimenti na račun Mažića tu nisu stali…

– Videli ste i sami, kada Mažić sudi utakmica poprima sasvim drugu dimenziju. Dopustio je da se igra muški, da igrači vode glavnu reč i budu glavni akteri, što je doprinelo dinamici. Nije bilo “seckanja”, tempo je bio veoma jak i Partizan i Radnički su mogli da pokažu šta znaju. Žao mi je što nismo osvojili sva tri boda, ali mislim da su navijači zadovoljni sa stadiona i da je meč opravdao epitet derbija. Isto tako čestitam i rivalu na svemu što je pružio. Moramo da nastavimo da se borimo, jer ima još mnogo mečeva i iskušenja do maja, kako za nas, tako i za rivale.

Ipak, sudijske greške se ponavljaju iz kola u kolo, bodi “odlaze”.

– Nažalost, svesno ili nesvesno, mnogo je grešaka na štetu Partizana od početka takmičenja, a u korist naših rivala. Ukazivali smo na neke stvari, pokušavali da skrenemo pažnju, ali to je fudbal. Moramo da prihvatimo situaciju u kojoj se nalazimo i gledamo da mi svojim kvalitetom ne dozvolimo uticaj nekog trećeg – konstatuje Iliev.

Kada smo već kod igre…

– Došli smo do minusa od dva gola sa Radničkim individualnim greškama, koje se dešavaju u fudbalu, a na drugoj strani nismo realizovali neke izgledne prilike. Moram ipak da napomenem da je dolazak Zorana Mirkovića na klupu Partizana doneo značajan napredak u igri, ali i očvrsnuo karakter igrača. U prilog tome prikazano u večitom derbiju, kao i minuli meč u Nišu, u kome tim nije odustao od borbe do kraja.

– Malo je nedostajalo za potpuni preokret. A, nemojte da zaboravite da je Bata došao u zao čas, da je praktično imao samo jednu reprezentativnu pauzu da radi sa momcima. I tada je nedostajalo mnogo igrača. Smatramo da stručni štab radi odličan posao i uvereni smo da će nam se uskoro vratiti dobrim za sve te neke stvari koje se događaju i naporan rad – jasan je Ivica Iliev.