Igor Duljaj ostaje u Humskoj

Stručni štab Partizana neokrnjen u nastavku sezone

Nastavljaju Igor Duljaj i Partizan zajedno. Informacija plasirana iz Ukrajine, da se pomoćni trener crno-belih vraća u Šahtjor kako bi dobio posao u klubu s kojim je 2009. osvojio UEFA kup ispostavila se netačnom.

Zbrku su napravili mediji u nekadašnjoj sovjetskoj republici kad su saopštili da je Duljaj već u Kijevu i da bi uskoro mogao da bude ponovo angažovan među Rudarima. Prisustvo nekadašnjeg veziste u glavnom gradu Ukrajine protumačili su kao nagoveštaj saradnje, ali od tog posla nema ništa. Prema saznanjima Mozzart SportaDuljaj jeste boravio u Kijevu, ali to ne utiče na njegov status u klubu iz Humske i on ostaje jedan od najbližih saradnika Aleksandra Stanojevića. Samim tim, stručni štab Parnog valjka ostaće neokrnjen.

Imajući u vidu činjenicu da je tokom igračke karijere ostavio dubok trag u Šahtjoru, Igor Duljaj je i dalje u sjajnim odnosima sa gazdom Rinatom Ahmetovim, te nekadašnjim saigračem Dariom Srnom i neko u ukrajinskim medijima je pomislio da se zato vraća među Rudare. Poseta Kijevu samo je razbuktala maštu pojedinih novinara, jer je vreme provedeno u Ukrajini iskoristio i da pogleda nekoliko treninga Šahtjora, upozna se sa italijanskim trenerom Robertom de Zerbijem (letos angažovan), uveri se u moderne metode rada, a ujedno se vidi sa dugogodišnjim prijateljima, baš kao što to čini s vremena na vreme, jedina je razlika što prethodne nisu dospele u javnost.

U svakom slučaju, trener Aleksandar Stanojević i dalje će na raspolaganju imati Igora Duljaja, koji ga je pre nekoliko sedmica odmenio tokom gostovanja u Gentu. Osim toga, iz kluba uveravaju da su svi planovi bivšeg reprezentativca vezani samo za crno-bele.

Originalni članak Mozzart sport