HAOS SA VAR-OM TRI DANA PRED POČETAK SUPERLIGE SRBIJE: Pola klubova podbacilo, ko zna šta će da bude!?

Izgleda da će se pribeći metodi “uz pomoć stapa i kanapa”, pa će timovi koji su gosti u prvom kolu imati dodatno vreme da pripreme sve za VAR

Polovina klubova elitnog ranga, tri dana pred početak prvenstva, nije završila obaveze oko implementiranja VAR-a, piše “Kurir”.

Superliga Srbije počinje u petak uz najavljenu primenu VAR tehnologije na svim mečevima! To tako stoji na papiru, a da li će tako biti i u praksi… Saznanja Kurira da bi bilo pravo čudo da sve sa video-tehnologijom bude impementirana i funkcionalna od 1. kola!

Čak i da se desi da VAR krene, pravo je pitanje kako će sve da funkcioniše većina klubova nije završila sve svoje obaveze po ovom pitanju. Tako su prošle nedelje samo četiri kluba imala stubove za posebne kamere, u međuvremnu su još neki klubovi rešili taj problem, ali nije baš jasno kako će svi ostali do petka sve to završiti…

Izgleda da će se pribeći metodi “uz pomoć stapa i kanapa”, pa će timovi koji su gosti u prvom kolu imati dodatno vreme da pripreme sve za VAR. Da bi se odborilo korišćenje video-tehnologije na svakom stadionu uslov je da se odigra jedan test meč. To i dalje nije ispunjeno za većinu objekata na kojima se održavaju mečevi Superlige.

Postoji mogućnost premeštanja pojedinih mečeva u Staru Pazovu dok se ne osposobe svi tereni za očito ovu supernaprednu inovaciju za većinu superligaša. Za sada – uopšte nije izvesno da će od 1. kola krenuti VAR.

Što se tiče sudija, oni polako privode svoje pripreme kraju. Svaki arbitar je bio dužan da odsudi dve utakmice sa VAR, kako bi dobio licencu da “svira” na zvaničnim mečevima. Stara Pazova i pripremni mečevi u bazi FSS su bili idealni za to.

Originalni članak: Espreso.rs