Hamidu Traore o utiscima po dolasku u Beograd

Dok su prvotimci Partizana predvođeni šefom stručnog štaba, Gordanom Petrićem, bili na Malti gde su izborili prolazak u grupnu fazu Lige konferencije, u Beograd je stigao momak koji će predstavljati pravo pojačanje u veznom redu. Posle sezone u turskom Giresunsporu, crno-belima se pridružio Hamidu Traore.

“Srećan sam što sam ovde jer je Partizan veliki klub. Kada sam saznao za ponudu, otišao sam da pričam sa menadžerom i rekao sam mu: ”Slušaj, ovo je za mene savršena prilika da unapredim svoju karijeru i da odem korak dalje. Razumeo me je i onda smo našli opciju koja je zadovoljila obe strane.”

Dok je ekipa bila na Malti, Hamidu je prošao sve lekarske preglede i već je počeo sa individualnim treninzima sa kondicionim trenerom, Mišom Filipovićem.

“Ja se već ovde osećam kao kod kuće, tako da ne mogu da govorim o tom periodu adaptacije. Ovde se osećam sjajno”, i dodaje:

“Došao sam da se nadograđujem. Ne volim da o sebi pričam hvalospeve unapred, mislim da će navijači sve videti na terenu.”

Traore je u Turskoj igrao i sa Fuseni Diabateom sa kojim se, takođe, čuo pre dolaska u Partizan.

“Ali ne samo sa njim, mnogo sam pričao sa Laminom Dijarom i Mitrom. Puno su mi govorili o istoriji kluba i njegovom značaju tako da sam, sa te strane, upoznat sa tradicijom i važnosti i večitog derbija koji predstoji.”

Partizan je na žrebu za protivnike u grupnoj fazi Lige konferencije izvukao ekipe Nice, Kelna i Slovačko.

“Grupa nije ni malo laka, ali sam siguran da možemo dalje. Mislim da je najvažnije startovati dobro”, kaže Hamidu i završava sa “Hvala, brate!”.

Zvanični sajt FK PARTIZAN