Gvozdena disciplina Igora Duljaja

Igor Duljaj je nedavno promovisan u novog trenera Teleoptika i odmah je uveo gvozdenu disciplinu u redovima filijale Partizana.

Foto: StarSport/Srđan Stevanović

Foto: StarSport/Srđan Stevanović

Osim što će ih učiti fudbalskim detaljima i taktikama, Duljaj će se potruditi da ih nauči i manirima i lepom ponašanju.

Nagoveštaj je dao u Partizanovom podkastu.

“Kad pričam o Partizanovoj školi i o tome kako ona treba da izgleda moj stav je vrlo jasan – budućnost od nas zahteva da mislimo na sadašnjost. Drugi klubovi kupuju gotove igrače, a mi moramo da ih stvaramo. Imao sam tu sreću da sam radio sa tvorcem Partizanove škole Florijanom Conjom Matekalom, kasnije sa Milanom Gicom Damjanovićem, Brankom Rašovićem, Mišom Radakovićem i Ljubišom Tumbakovićem, koji mi je bio trener u “petlićima”, a kasnije me dočekao i u prvom timu”, rekao je Igor Duljaj gostujući u Partizanovom podkastu.

“Telegraf” prenosi koja su to pravila uvedena za fudbalere Teleoptika:

– Trener zahteva da svi igrači budu jednako odeveni, da, na primer, ako se dogovore da obuju crne čarape onda je obaveza da svaki igrač u timu nosi istu boju.

– Zabranjeno je zavrtanje šortseva, odnosno pretvaranje istih u “kupaće gaće” na treninzima, što možete videti kod nekih prvotimaca, a isto tako je zabranjeno nositi čarape “nazuvice”, koje se i ne vide od kopački.

– Strogo je zabranjeno gestikulirati na treninzima, bilo ka saigračima koji možda nisu dodali loptu u nekom trenutku ili ispratili akciju, dizati ruke, komentarisati, negodovati, a nije dozvoljeno i koriti samoga sebe, jer trener je taj koji koriguje, hvali, kritikuje, dok igrači treba da obavljaju zadatke na terenu najbolje što mogu i pomognu timu, saigračima i sebi samome da budu što bolji.

– Dva najmlađa igrača posle svake utakmice, bilo kući ili na strani zadužena su da pokupe smeće koje se napravi.

– Fudbalerima je sugerisano i da u sportskom centru ne žvaću plastične kašičice od kafe, a i nekim saradnicima da ne se puši u kancelarijama za sastanke.

Originalni članak: B92.net