Groznica odbojkaškog prelaznog roka, Partizan uzvratio udarac Zvezdi: Potpisao Luka Tadić

U crno-beli tabor se vraća posle nekoliko godina talentovani dizač Aleksa Batak

Objavljena je jutros vest da kapiten Partizana Lazar Marinović stiže u Crvenu zvezdu i tako samo pokrenula lavinu… Nekoliko sati kasnije crno-beli su na zvaničnom sajtu pokazali da odlazak najboljeg igrača ne znači i odustajanje od velikih ambicija, jer su već stigla dva značajna pojačanja. Jedan od dvojice novih igrača Luka Tadić dolazi upravo sa Marakane i igra na istoj poziciji primača servisa kao i odbojkaš koji je otišao u drugom smeru, a zajedno sa njim u paketu dolazi i talentovani dizač Aleksa Batak.

“Dovođenjem dvojice najperspektivijih igrača ambicije rastu, jer sa novom energijom želimo da stvorimo novu vrednost. Igračima kojima su istekli ugovori, a klub nije hteo da nastavi saradnju, želimo mnogo sreće u nastavku sportske karijere. U narednom periodu očekujemo pregovore sa igračima koji su iskreno dali svoj doprinos u ostvarenom uspehu prethodne sezone”.

Luka Tadić je rođen 10. oktobra 2000. godine i u dosadašnjoj karijeri nosio je samo dres Crvene zvezde. Za razliku od njega Aleksa Batak ima nešto više inostranog iskustva. On pokriva poziciju dizača, isto je godište, a tokom prethodne sezone igrao je za Mladi radnik i francuski Kan. Pre toga branio je boje Ravene, Niša, još jednom Mladog radnika i Partizana. Ovo je Batakov povratak u crno-beli tabor…

Obojica igrača se nalaze na širem spisku selektora Igora Kolakovića i sigurno će činiti okosnicu crno-belog tima naredne sezone u završnici.

Originalni članak Mozzart sport