“GROBARIMA MORAM DA SE ZAHVALIM!” Željko Obradović posle lekcije Zadru otkrio na čemu Partizan radi ovih dana

PARTIZAN je odlično odigrao svoju prvu takmičarsku utakmicu u 2022. godini, pa i ne čudi zadovoljstvo njegovog trenera.

ГРОБАРИМА МОРАМ ДА СЕ ЗАХВАЛИМ! Жељко Обрадовић после лекције Задру открио на чему Партизан ради ових дана

Podsetimo, u okviru 14. kola ABA lige, Partizan je u Areni deklasirao Zadar sa 31 poenom razlike, ali je Željko Obradović, strateg crno-belih, imao lepih reči i za poraženi tim, ne samo za svoje izabranike.

– U najavi utakmice sam rekao da je Zadar drugačija ekipa u odnosu na naš prethodni meč u prvom kolu. Promenili su trenera i nekoliko igrača. Falili su im neki bitni igrači u rotaciji i rezultatski su se održavali u utakmici i bili ravnopravan protivnik sve do kraja treće četvrtine, tako da bih zaista želeo da im čestitam na tome. Što se tiče nas, mislim da smo igrali u dobrom ritmu, da smo ovih nekoliko dana za trening iskoristili da probamo da maksimalno ubrzamo igru. Da pre svega igramo u tranziciji i očigledno je da smo to večeras u određenim trenucima veoma dobro radili. Želim da se zahvalim navijačima na još jednoj lepoj atmosferi, rekao je Obradović.

Tome je dodao i sledeće:- Ono što je bitno, već u sredu igramo protiv Splita, ekipe koja igra nešto drugačije, tako da ćemo se sutra pripremati za tu utakmicu i probati da odigramo na sličan način, pre svega odbrambeno kao što smo to večeras radili, naglasio je strateg crno-belih.

Obradović je izrazio zadovoljstvo i zbog načina na koji je utakmicu odigrao Rade Zagorac. 

– Odigrao je meč bez promašaja, ali ono što je važnije je način na koji se borio za svaku loptu i kako je kreirao situacije za svoje saigrače. Nadam se da će mu ova utakmica pomoći da nastavi u istom ritmu. Takođe moram da kažem da su odlično odigrali Balša Koprivica i Rodions Kurucs, zaključio je trener Partizana.

Originalni članak: Novosti.rs