Grobari najavljuju proteste, a Partizanu preti nova suspenzija

Zbog uvreda u Novom Sadu crno-belima pred novim zatvaranjem tribina

Najavljuju danima navijači Partizana protest na poslednjoj utakmici u prvenstvu, protiv Proletera u nedelju (19.00), ali moglo bi lako da se desi da prave račun bez krčmara. Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupak protiv crno-belih, zbog kojeg im preti odigravanje utakmice (ili više njih) bez prisustva publike.

Pomalo ironično zvuči da će u tom slučaju Grobari sami biti krivi što ih neće biti na stadionu u nedelju. Naime, Partizan je na tapetu disciplinaca zbog utakmice u Novom Sadu i uvredljivog skandiranja njegovih navijača na račun pristalica Vojvodine.

Zbog istog tog dela Partizan je bio već jednom kažnjen ove sezone, pa je utakmicu prvog kola plej-ofa protiv Čukaričkog igrao bez publike. Sada preti da mu se to ponovi, a to znači da bi suspenzija mogla da bude i duža od jedne utakmice.

Disciplinci su zatražili od čelnika crno-belih da se hitno izjasne povodom tog navijačkog ispada u Novom Sadu, a onda će biti doneta odluka. Pitanje je samo da li će sve to uspeti da se rasplete do utakmice, koja je već za tri dana, saznaje Žurnal.

Klub iz Humske 1 će morati i da plati 400.000 dinara globe zbog tri utakmice na kojima su njegovi navijači koristili pirotehniku.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport