GRBOVIĆ:Meč protiv Virtusa je Partizanov najbolji u poslednjih pet godina

Partizan deli lekcije protivnicima, a Goran Grbović, inače direktor Štark arene, zadovoljno trlja rukama. Em je dvorana puna, em njegov voljeni klub beleži dobre rezultate. O izdanju protiv Virtusa dugo će da se priča…

 To je bila možda i najbolja utakmica Partizana u poslednjih pet godina, sigurno najbolja otkako je Trinkijeri došao u klub. Ovakvu uatkmicu, sa ispoljavanjem emocija i navijačkim nabojem, nisam video. Kada publika počne da “igra” sa igračima, to se oseti u svakom trenutku – rekao je Goran Grbović na MaxBet radio u emisiji “60 minuta sa Vladom i Acom”.

U žiži se našao Aleksandar Đorđević. Čovek koji je sa crno-belima ostvario najveći uspeh, sada je bio na suprotnoj strani.

– Taj emocionalni naboj je nastao od Saše Đorđevića. Taj pozdrav koji mi čujemo, drugačije doživljavamo. To je trenutak kada se zbunite pred tolikom emocijom. Kada igrate protiv ekipe koja je vaša kuća, drugačije se osećate. Sale je bio razočaran porazom, ali se posle meča video utisak koji je publika ostavila na njega.

Dilema je, da li je Partizan pobedio zbog toga što je postigao 62 poena u prvom poluvremenu, ili zato što je odoleo napadima Virtusa u trećoj i četvrtoj četvrtini? Ne i za popularnog Grbu.

– Utakmica se igra do kraja. To je pokazao meč protiv Cedevite. Utakmica je dobijena u onom prvom odbitku napada Virtusa. Mi smo napravili zalihu od 20 razlika, sa nadrealnim brojem poena, 62 za poluvreme. Grejali smo se na toj zalihi, iako smo loše počeli treću četvrtinu. Kada gledamo i Evroligu i Evrokup, tim iz Bolonje je možda najkvalitetniji, sigurno bolji od nas. Videlo se da Virtus rizikuje, ide na sve, ili ništa. Jedino što me je nerviralo je opuštanje. Važan je svaki poen, na kraju mogu da se prave i krugovi, ali posle ovakve pobede ne treba gledati sitnice koje mogu da budu važne kasnije.

Poslednje trenutke meča protiv Cedevite Olimpije Grbović je ispratio iz kancelarije.

– Gledao sam poslednjig pet minuta u kancelariji. Drugačije doživljam meč. Da ne bih ispoljavao emocije, koje su rigorozne na meču, skolnio sam se, ali teško sam preživeo poslednjih minut. Sami sebe smo uveli u problem. Nisam očekivao da ćemo imati snage za onaj poslednji šut.

Usledilo je prisećanje na odluke u poslednjih trenucima meča…

– Jedan koš ti promeni istoriju. Kada niko nije očekivao Nolan Smit je promenio geometriju kluba, Saša Đorđević je doneo trofej… Partizan je ovim pogotkom zauzeo prvo mesto u ABA ligi – rekao je, između ostalog, Grbović u emisiji “60 minuta sa Vladom i Acom”.

Izvor MaxBet sport