Golman DAC-a osetio u Humskoj ”neprijateljsku atmosferu na ivici noža”

Bio je centralna figura meča, odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri.

Najviše zahvaljujući raspoloženom golmanu Martinu Jedlički, ekipa DAC Dunajske Strede sinoć je primila samo jedan gol protiv Partizana u Humskoj.

Crno-beli su i pored brojnih prilika slavili samo sa 1:0, pa sada Slovaci vide svoju šansu za prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija narednog četvrtka na njihovom terenu.

Dan posle, Jedlička je u razgovoru za klupski sajt DAC-a izneo svoje utiske iz Beograda.

”Bio je to izazovan meč, posle dugo vremena ponovo smo nastupili pred velikim brojem navijača. Bili su fanatični i atmosfera je bila malo ‘uvrnuta’ za mladu ekipu kakva je naša. Mislim da je bila dobra utakmica, imali smo i neke nagoveštaje šansi. Sa naše strane se uglavnom radilo o rezultatskom ‘preživljavanju’, u tome smo uspeli i vraćamo se sa dobrim rezultatom”, istakao je Jedlička.

Kao najvažniju, izdvojio je odbranu Pantićevog šuta već u drugom minutu meča, a tokom meča je zaustavio šest od sedam šuteva koji su išli u okvir gola.

“Da. Imao sam i malo sreće što me je domaći igrač pogodio u drugom minutu, tada sam se osećao dobro i samopouzdano. Takođe sam želeo da delujem smireno zbog saigrača, jer sam već nešto odbranio. To su mečevi u kojima mogu i moram da pokažem iskustvo. Drago mi je što sam uspeo.

”Verovatno je prva odbrana bila najvažnija. Iako me je domaći igrač pogodio, lopta je mogla da se odbije bilo gde. Ali žao mi je zbog primljenog gola, jer sam na snimku video da mogu da napravim još jedan korak levo i onda bih verovatno uhvatio Markovićev udarac”, objašnjava Jedlička.

Ovo mu je svakako bio jedan od najboljih mečeva u karijeri, ali prisetio se i još jednog.

”Mislim da sam imao još sličnih mečeva, na primer u dresu reprezentacije u Hrvatskoj, tako da mi odgovaraju balkanske ekipe. Naravno, ovaj susret pamtiću samo na dobar način, ostaće mi kao suvenir za celu karijeru. Juče je definitivno bio jedan od mojih najboljih nastupa do sada”, ističe Jedlička.

Potom se još jednom osvrnuo na atmosferu na stadionu u Humskoj.

”Osećali smo se kao da je stadion rasprodat, navijao je ceo stadion. Kao što sam napomenuo, posle dugo vremena ponovo smo nastupili pred navijačima. Bilo je to i na pripremama protiv Ferencvaroša, ali atmosfera je tada bila prilično prijateljska. Ovde je bila, naprotiv, na ivici noža, tako neprijateljska. Ali zato igramo fudbal i vredno treniramo da bismo se nosili sa takvim izazovima”, kaže Jedlička….

Originalni članak na: Sportske. net