Golac: Gubljenje je vremena pričati o ovakvom Partizanu, Mirković je tamo bio jedini gospodin!

O opštem rasulu u Partizanu je već sve poznato. Serija poraza i loših igara kulminirali su ostavkama trenera Zorana Mirkovića i sportskog direktora Ivice Ilieva. Pitanje se samo po sebi postavlja – šta sada? Pokušali smo da dobijemo odgovor od legende Partizana Ivana Golca koji je bez dlake na jeziku pričao o trenutnoj situaciji!

– Za mene je gubljenje vremena pričati o ovakvom Partizanu – počinje odmah Golac emotivno. Jasno se vidi da mu nije drago kako se stvari odvijaju u Humskoj.

Krenuli smo od ostavke trenera Mirkovića.

– Logičan porez Bate. To je čovek koji razmišlja, ima obraz. Ne čudi me ni najmanje što se odlučio na tako nešto. On je veliki gospodin.

Posle trenera, otišao je i sportski direktor Iliev.

Nebitan je odlazak Ilieva, uvek dolazi neko drugi. Takve stvari u ovako pokvarenom sistemu jednostavno nisu bitne.

Ne vidi Golac jasan izlaz iz krize.

Izlazak iz krize? Pa dajte molim vas, pa nije sve ovo od juče. Ovo su problemi koji traju decenijama. Kada je telo nezdravo moraju se preduzeti hirurški zahvati. Nekada je Radoje Domanović rekao da javno mnjenje u ovoj državi ne postoji jer svi uvek idu ka jednom vođi. Čovek je to rekao pre sto godina i idealno opisao današnje vreme. To se idealno odnosi na društvo i sport.

Za kraj imao je jasnu poruku legenda Humske.

– Ljudi odlaze, samo ti neki genijalci ostaju, a ko najviše ispašta, pa publika. Ona tu nema šta da vidi. Opšta katastrofa – zaključio je Golac.

Tekst preuzet sa portala Maxbetsport