Gojković pred gostovanje Vojvodini: Hrabro na aktuelnog šampiona

Gojković pred gostovanje Vojvodini: Hrabro na aktuelnog šampiona

Rukometaši Partizana pokušaće u subotu da naprave najveće i najprijatnije iznenađenje u sezoni. Crno-beli gostuju ekipi Vojvodine od 17:30, a naš levi bek Nemanja Gojković poručuje da je cilj vratiti se iz ,,Slane bare” sa dva boda.

,,Aktuelni šampion iz kola u kolo pokazuje da je zasluženo na prvom mestu na tabeli i kvalitet njihove igre je nesporan. Ovo će za nas sigurno biti najteže gostovanje u plej-ofu, ali odlikuje nas izuzetna hrabrost, tako da idemo da pružimo jednu odličnu partiju za ljubitelje rukometa i, naravno, sa nastavimo niz naših dobrih igara, koje bismo krunisali osvajanjem dva bitna boda“.

Naš tim je u prethodnom kolu upisao važnu pobedu protiv niškog Železničara (30:23), uprkos izostanku nekoliko bitnih igrača, koji su zbog povreda meč posmatrali sa tribina.

,,Zbog rezultatske važnosti te utakmice, u prvom poluvremenu smo bili pod pritiskom, pa smo tek pri kraju uspeli da se opustimo i povedemo sa par golova razlike. U nastavku smo pokazali naš pravi kvalitet, uz snažnu odbranu i raspoloženog golmana Trnavca, što je rezultiralo zasluženom pobedom“, ističe naš bek, koji je dete Partizana.

Ako bi morao da oceni tekuću sezonu, bila bi to čista desetka. Ipak, od završetka ligaškog takmičenja dele nas još tri kola. Posle gostovanja u Novom Sadu, crno-beli će dočekati Radnički, a u poslednjem kolu putuju u Leskovac, na megdan Dubočici.

,,Radnički i Dubočica su ekipe koje igraju jako dobar rukomet, sa puno trčanja, i tehnički su jako obučeni. Iako ćemo na papiru biti favoriti, ne smemo da ih potcenimo, već moramo pokazati naš kvalitet u punom sjaju, kako bismo sezonu krunisali na najbolji mogući način. Moj celokupni utisak je izuzetno pozitivan, jako sam zadovoljan prvenstveno odnosom koji moji saigrači i ja imamo prema klubu, vrednim treniranjem svih momaka i ozbiljnim pristupom svakoj utakmici. Partizan nije dugo predstavljao srpski rukomet u SEHA ligi i mislim da je ova ekipa to apsolutno zaslužila. Ostaje žal za preranom eliminacijom u Kupu, gde smo imali najviše ambicije, ali sve u svemu, igramo sezonu za desetku“, poručio je Gojković.

Zvanični sajt RK Partizan

Foto: Dragana Stjepanović