Goal: Ansu Fati najbolji mladi fudbaler, Fića Stevanović 32.

Godišnju nagradu koju portal “goal.com” dodeljuje za najboljeg mladog fudbalera ove godine je dobio španski fudbaler Ansu Fati. Na listi su dva igrača iz regiona Joško Gvardiol i Filip Stevanović.

Nagradu NXNG 2021 je dobio Ansu Fati, najmlađi igrač koji je ikada dao gol za Barselonu, najmlađi igrač koji je dao gol u Ligi šampiona i namlađi igrač koji je ikada dao gol za špansku reprezentaciju. Sve te rekorde on je srušio u prvih 18 meseci profesionalne karijere. Debitovao je za Barselonu sa 16 godina i 298 dana.

Drugo mesto na listi najboljih igrača koji su rođeni 2002. godine ili kasnije zauzima igrač Rena Eduardo KAmavinga. Ovaj vezista je već imao debi za reprezentaciju Francuske u septembru, a u oktobru je postao drugi najmlađi srelac za „plave“.

Treće mesto zauzima Amerikanac Gio Rejna koji je trenutno član Borusije Dortmund, četvrti je još jedan fudbaler Barselone Pedri, a peti je još jedan fudbaler Dortmunda Džud Belingam.

Region predstavljaju samo dvojica igrača. Joško Gvardiol je na poziciji 20. Defanzivac Dinama iz Zagreba je već prodat Lajpcigu i to za čak 19 miliona evra. On ima tek 19 godina, a može da igra i levog beka.

32. na listi portala „Goal“ je Filip Stevanović. Ovo je treći najmlađi igrač koji je dobio priliku da igra u Partizanu, a debitovao je još u decembru 2018. godine. Ovog krilnog fudbalera je sprski velikan već prodao i to Mančester Sitiju za šest miliona funti.

Tekst preuzet sa portala Sport Klub

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *