Glas i Madar se priključili Partizanu, Papapetru stiže u ponedeljak

Nije ipak sve bajno u crno-belom taboru, veliki su problemi sa povredama

Pripreme su u punom jeku za sve predstojeće izazove u ABA ligi i Evroligi, ekipa Partizana već je završila turneju u Španiji gde je trener Željko Obradović raspodelio minutažu. Povratkom u Beogradu, crno-bela ekipa počinje da se kompletira. Treninzima su se priključili Jam Madar i Gregor Glas, a u ponedeljak se očekuje dolazak i Joanisa Papapetrua. Poznato je da su Madar Papapetru bili učesnici Evrobasketa, prvi sa obavezama je završio Madar u dresu Izraela, a potom i Papapetru u dresu Grčke. Glas se oporavljao od povrede i on nije bio u sastavu Slovenije.

Trener Obradović je i izjavi za klupsku televiziju pričao o svemu urađenom do sada istakavši da je ekipa u problemu zbog povreda.

“Pripremne utakmice služe da bi se videle sve neke stvari koje smo radili pre toga, pokazale su se slabosti na kojima ćemo insistirati u radu u budućem periodu na treninzima. Pre svega odbrana, tu su najveći problemi koje imamo. Velika razlika bila je između prvih utakmica i poslednje dve što se tiče protoka lopte i timske igre. U ovom trenutku imamo nekoliko igrača koji ne mogu da treniraju sa ekipom. Pričam o Avramoviću, Smailagiću, Egzumu i Glasu, plus Papapetru koji će se priključiti u narednim danima, dobio je par dana odmora posle Eurobasketa. Situacija nije ni malo naivna, moramo da nastavimo da radimo i da se spremamo za ono što nas čeka. Idemo na turnir u Moskvi posle ozbiljnih timova, onda imamo nekoliko dana da sve još jednom pogledamo, analiziramo i da što spremniji budemo za ABA ligu i Evroligu – rekao je Obradović.

U prvom planu trenera Obradovića nije raspored utakmice, već kako da pripremi ekipu da u što boljoj formi dočeka takmičarske mečeve.

“Nije to tolko bitno oko gostovanja, važno je da se ekipa spremi i da bude u najboljem mogućem trenutku tada. I Aleksa I Alen i Glas imaju ozbiljne povrede i prvi period takmičarski neće biti sa nama. Koliko dugo? To ne mogu da kažem, doktori se bave prognozama, kada se vrate videćemo koliko će im vremena trebati. Egzum je lakše povređen, pauziraće sedam do deset dana, preporuka je da ne ide u Rusiju i da radi individualno”.

Raspored pripremnih mečeva je takođe žestok. Partizan tokom naredne nedelje putuje u Moskvu gde će od četvrtka učestvovati u VTB Superkupu. Pored crno-belih tu je još Mega, CSKA, Zenit i Uniks.

“Takav je raspored, imaćemo posle toga nekoliko mečeva kod kuće, na raspored ne možeš da utičeš, jedini način da utičeš jeste na način na koji sam pokušao da objasnim igračima. To smo radili u Španiji, posle 48 sati, dan za danom, tako će biti u Moskvi, tako pokušavamo da se pripremimo. Reakcija posle meča je večernji trening ieventualno priprema sutradan, sve što treba da se uradi, treba u ovom periodu. Onda slede sitnice koje pokušavaš da promeniš pred svakog protivnika”, zaključio je Obradović.

Originalni tekst Mozzart Sport