Fuseni Dijabate zvanično u Partizanu

Krilni napadač Fuseni Dijabate novi je fudbaler Partizana, potvrdio je klub.

Reprezentativac Malija će biti peti stranac u ekipi kojeg je trener Ilija Stolica pominjao, a ujedno i poslednji prema njegovim rečima. Potpisao je trogodišnji ugovor, a promocija je zakazana u četvrtak od 15 časova.

Fudbaler je sa agentom i nekadašnjim defanzivcem Mančester junajteda Mikaelom Silvestreom stigao u Beograd gde je prošao medicinske preglede i potom potpisao ugovor.

Dijabate je proteklu sezonu proveo na pozajmici u Giresunu, a inače je pod ugovorom sa Trabzonom, novim šampionom Turske.

U ekipi Giresuna je bio starter i za 34 utakmice je postigao šest golova (sve tokom jeseni) i upisao tri asistencije (sve tokom proleća).

Pored Trabzona i Giresuna, u Turskoj je Dijabate još igrao za Sivaspor i Gectepe.

Prve fudbalske korake napravio je u francuskom Ajačiju, da bi kasnije prešao u Lester za 2.000.000 evra, gde je odigrao 19 utakmica i postigao dva pogotka.

Jedan deo karijere proveo je potom i u francuskom Amijenu.

Time će Dijabate popuniti kvotu stranaca u Partizanu, pošto su to još Rikardo Gomeš, Kvinsi Menig i Patrik Andrade, dok je Bibars Natho od nedavno dobio srpsko državljanstvo.

Prethodno su u Humsku stigli Aleksandar Filipović, Zlatan Šehović, Patrik Andrade i Svetozar Marković. Kao potencijalno naredno pojačanje se provlačilo ime Slobodana Tedića, fudbalera Mančester sitija, koji bi trebalo da zameni Marka Milovanovića čiji je transfer u Almeriju skoro pa gotova stvar.

Originalni članak B92.net