Partizan dočekao najveće pojačanje: Dijabate stigao u Beograd

Letom iz Pariza momak iz Malija je doputovao na završne preglede i potpis ugovora.

Mala promena plana uslovila je da Fuseni Dijabate “zakasni” nekoliko sati u Beograd, ali najveće pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku stiglo je u prestonicu u večernjim časovima. Dočekali su ga domaćini iz Humske, potom i otpratili do hotela gde će do sutra odmoriti i sačekati uobičajene aktivnosti, lekarske preglede, konačan dogovor i, ako sve bude u redu, potpisivanje ugovora crno-belima.

Dijabate je odmor proveo u rodnoj Francuskoj, odakle je i pregovarao i sa Partizanom, ali i Trabzonom, sa kojim se rastao ovoga leta.

Stigao je u prestonicu u društvu legende Mančester junajteda – Mikaela Silvestrea, koji ga inače i zastupa i koji je, pored upornosti čelnika iz Humske, dobrim delom zaslużan što je prihvatio ponudu i obreo se medju crno-belima.

Valja istaći da je momak iz Malija bio želja trenera Ilije Stolice, ali i kompletnog sportskog sektora koji u njemu vidi krucijalno pojačanje za novi tim Partizana u stvaranju, u kome je brzonogi krilni napadač planiran kao jedan od nosilaca igre.

Dakle, iako je sve u načelu dogovoreno, ostao je još završni korak – pregledi i potpis ugovora čime će biti stavljena tačka na sagu koja je potrajala dobrih 15-tak dana…

Originalni članak Telegraf sport