Englezi ga proglasili supertalentom, ali NAPUŠTA PARTIZAN U JANUARU!

Nema produžetka ugovora.

Igor Duljaj, FK Partizan

Ugledni engleski list “Gardijan” tradicionalno objavljuje spisak najtalentovanijih fudbalera planete. Ni u ovoj godini naravno lista nije mogla da prođe bez igrača iz Srbije.

Tu je prisutan i mladi fudbaler Partizana Matija Popović. Ipak, sva je prilika da će Matija napustiti Parni valjak u januaru pošto nije produžio ugovor sa klubom.

– Neuobičajeno visok (1.93m i još raste) za svoju poziciju ili još neobičnije tehnički nadaren za svoju građu, momak rođen u Nemačkoj nije kao bilo koji drugi igrač kojeg ste dosad gledali – navodi ovaj list.

Matija Popović

Takođe ističu da je Popović neka vrsta mešavine dvojice srpskih reprezentativaca koji zajedno nastupaju za Al Hilal.

– Neki bi rekli da ga je najbolje opisati kao srpskog Mičua, drugi ga vide kao miks Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković-Savića, što samo po sebi govori koliko je neuobičajen njegov stil. Veoma je raznovrstan i vešt u napadačkoj ulozi, iako se čini da mu je najpogodnije kada igra iza napadača. Popović je dominirao u mlađim kategorijama i postigao mnogo golova. Prilično je brz za svoju visinu, ali njegove glavne prednosti su tehničke sposobnosti sa loptom, posebno dribling i prvi dodir, koji su izuzetni – navodi se u obrazloženju.

Matija Popović

Foto: MN Press

U tekstu je pomenut i njegov klupski status:

Popović je ove sezone trebalo da bude u seniorskom timu Partizana, ali su pregovori o ugovoru između njegove porodice i kluba propali zbog interesovanja evropskih velikana. Priča se da će u januaru sigurno otići u Borusiju Dortmund – stoji uz opis mladog igrača Partizana.

Originalni tekst Srbija Danas.rs