Eksum o novom porazu, derbiju, navijačima, povredi, jednoj stvari koju bi promenio: Previše puta smo rekli „moja greška“

– Previše puta smo rekli „moja greška“ – istakao je plejmejker Partizana

Kada bi mogao da promeni samo jednu stvar, šta bi to bilo? Nije mnogo razmišljao, niti je bilo potrebe da se o tom pitanju ko zna koliko razmišlja. Dante Eksum, kao i svi ostali u crno-belom timu, dobro zna šta bi napravilo razliku, verovatno donelo pobedu protiv Valensije, ali i u nekim drugim mečevima.

To je…

– Odbrana – bez ikakvog dvoumljenja je rekao sjajni Australijanac.

Jer…

– Znam da je to velika stvar.

U tom delu prvo je pošao od sebe.

– Bilo je previše tih „moja greška“. I sam sam pravio dosta takvih grešaka. Umesto toga da svako od nas ima dva ili tri ta „moja greška“ priznanja, treba da nastavimo da igramo, da pokrivamo svoje pozicije…

Osmeha na njegovom licu nije bilo. Niti je moglo da bude. Partizan protiv Valensije, ali i već neko vreme, ne izgleda kao na početku sezone. Ali, ovaj poraz je bio nekako bolan. Koliko god da nisu boleli poraz od Barselone i Madrida, tih više od 15.000 navijača u Areni očekali su pobedu protiv Valensije. Uz svo poštovanje tog kluba.

– Uvek je teško izgubiti kod kuće. Imali smo mnogo uspona i padova tokom utakmice, dosta izgubljenih lopti… – nizao je Eksum.

Tu je zastao. Nije želeo da zvuči kao da traži opravdanje. Samo je rekao…

– Moramo bolje. To je definitivno.

I pored toga, Partizan je imao priliku da slavi. Ali u finišu – prvo 40. minuta, zatim i produžetka – crno-beli se nisu snašli. Još im je pred očima ona izgubljena lopta, pošto su odbranili napad Valensije, imali su čak i dovoljno vremena da organizuju napad, ali su izgubili loptu! To jeste bio veoma važan detalj. Ali, ne i jedini.

Kako je on video finiš utakmice, prvo u regularnom delu, zatim i u produžetku, upitan je Eksum. Kaže…

– U svakom trenutku smo znali šta će da urade, kako će da napadnu. Ali, šta god da smo uradili, uspeli su da pogode. Jednostavno, nismo bili na istoj stranici.

Slučaj je tako hteo – utakmica protiv Valensije je došla između dva derbija. Pre nekoliko dana Zvezda je slavila u ABA ligi, sledećeg četvrtka beogradske večite rivale čeka prvi ikada derbi u Evroligi.

– Stvarno želim da pobeđujemo. I radujem se sledećem meču. Znam da će navijači doći. Moramo da učinimo sve da bismo pobedili! Mislim da smo na dobrom putu, da razumemo šta želimo kao tim i gde želimo da budemo.

A posebno su svesni jedne stvari, naglasio je Eksum…

– Bolji smo od ovoga gde smo trenutno – naglasio je atraktivni bek.

U tom kontekstu, naglasio je…

– Sada je važno da se smirimo. Da tokom vikenda odigramo dobru utakmicu i da se pripremimo za sledeći derbi.

Eksum je bio jedan od debitanata u večitim derbijima. Sada je doživeo i to iskustvo, video čak i kako se prazne tribine. Za sledeći – iako se igra pred navijačima Partizana – biće spremniji. Ali – da li je to iskustvo opravdalo njegova očekivanja, da li je nešto drugačije zamišljao, upitan je. Kaže…

– Definitivno je bilo onako kako sam očekivao da će biti. Momci su me upozorili kakvu atmosferu mogu da očekujem, kako će biti. Uvek želim da su tribine pune navijača. Ali, ubacivanje stvari na teren ne sme da se dešava. Nadam se da toga neće biti kada budemo igrali pred našim navijačima i da će do kraja meča cela hala ostati uz nas i da se utakmica neće prekidati.

ZA SEBE I DRUGE

Deluje kao da je uhvatio dobar ritam. Saigrači ga hvale, trener očigledno ima dosta poverenja u njega. Eksum je o svojim partijama rekao samo…

– Pokušavam da sebe stavim u dobre situacije. Nije poenta samo da šutiram, već i da pronalazim druge, da pokušavam da iskreiram dobre pozicije i za druge. Zbog toga sve više probijam u reket i pokušavam da izbacim loptu…

BIĆU OKEJ!

Obradović je posle utakmice rekao da Eksum ima problem sa laktom. Sjajni Australijanac je otkrio koliko je povreda ozbiljna.

– Samo sam pao. Biću okej!

Originalni tekst Sportski žurnal