Ekpe Judo:”Šta god Željko Obradović želi od mene – dobiće!

Ekpe Judo je u intervjuu za Eurohoops izuzetno nahvalio Žoca:

Obradović je ključni razlog što sam povratio žar, što ponovo igram kao nekad. Pre nego što sam potpisao za Fenerbahče, nisam imao pojma ko je taj čovek. Nisam znao ništa o njegovoj igračkoj karijeri, ranom ulasku u trenerske vode, titulama, njegovim treninzima i njegovom statusu najtrofejnijeg trenera Evrope. Recimo samo da sam o svemu tome saznao vrlo brzo.

ders_by_artemiagr-d73n8d3

– Od prvog dana u Istanbulu imamo sjajan odnos. Od tada ga analiziram, i mnogi bi trebalo, jer samo tako možete shvatiti njegovu veličinu. Omogućio mi je da ponovo budem agresivan i povratio sam samopouzdanje. Osećam se kao da mogu da igram protiv bilo koga. Sem toga što je sjajan motivator, i neverovatan je stručnjak. U životu nisam video da neko tako planira igru i “crta” akcije. Ako jednog dana postanem trener definitivno ćete videti njegov rukopis. Obradović je temperamentan trener, perfekcionista, i povrh svega toga, obožavana osoba. Kada ga vidite na slici, deluje vam kao neko sa kim se nije šaliti, i jeste tako za neke, ali je za druge on najbolji na svetu.

– Jedan od mojih starih prijatelja Keron Batler (NBA košarkaš) umeo je često da kaže: “Obrati pažnju šta ti on/ona pričaju, a ne ton kojim ti se obraćaju”. Moje iskustvo me je naučilo da, čak i kad trener podigne glas, to radi da bi ohrabrio igrače. Zvuči čudno, ali to mi pomaže. Ne postoji niko za koga bi radije igrao od Obradovića (možda moj trener iz srednje škole). Samo oni istinski košarkaški umovi znaju ko je Obradović, ali oni najbolji veruju da je on jedan od najboljih trenera svih vremena, nevezano za geografsko područje.