Egzum otvorio dušu: “Željko me je napravio plejmejkerom, hvala Partizanu, zbog njih sam opet u NBA”

Grobari mu nikad neće zaboraviti trofejnu sezonu

Bivši plejmejker Partizana, a sada bek Dalas Maveriksa Dante Egzum je za Sporting Njuz podelio svoje viđenje i iskustva iz evropske košarke.

Egzum je odmah istakao da će za njega to biti dobro kako bi povratio karijeru i pokušao da se vrati na najvišu scenu.

– Dolazak u Evropu je za mene bio veliko iskustvo. Igra ovde ima neverovatan kvalitet i ima neke od najboljih trenera na svetu. Želeo sam da iskoristim tu priliku da ostanem na terenu, pokažem da mogu da pomognem i naučim više o igri. Igranje manje utakmica je nešto što mi je pomoglo, ne samo da ostanem zdrav i da mogu da igram više, već i sa reprezentacija Australije – počeo je Egzum.

Ističe da je Barselona bila dobra prema njemu, ali da su iskustva bila daleko bolja u Beogradu.

– Barsa je bila veoma dobra za mene. Mada, zapravo, moje vreme u Partizanu je bilo bolje. Kada sam stigao u Barselonu, uradio sam to usred sezone. Pokušavao sam da pronađem sebe, sa probnim ugovorom… U mojoj prvoj nedelji sam otišao pravo da igram i debitovao protiv Real Madrida – pa se okrenuo priči o Partizanu – Prva tri dana bilo je mnogo stvari. Tražio sam kako da se uklopim i nađem svoju ulogu u timu. Bili su zajedno od predsezone, a neke i u trećoj sezoni projekta. Tako da mi je odlazak u Partizan kasnije omogućio da imam celu sezonu, da pokažem gde sam i ko sam. Moram da zahvalim Partizanu što sam se vratio ovde u NBA.

Okrenuo se pohvalama na račun Željka Obradovića.

– Čuo sam neke stvari o Željku Obradoviću. Svi sa kojima sam razgovarao o njemu, poput Ekpe Juda, rekli su da je on sjajan trener koji razume igru. I to je veliki razlog zašto radi mnoge od tih stvari, kao što je da viče i govori vam da uradite ovo ili ono. Veliko pitanje kada sam došao u Evropu bilo je da li mogu da igram pleja. Željko je trenirao mnogo sjajnih plejmejkera i nije tipičan koji te baca na teren, daje ti loptu i govori ti da vodiš tim. Želi da bude siguran šta radiš. Želeo je da preuzmem mnogo više odgovornosti od ostatka tima. Tako mislim da me je to učinilo da rastem, ne samo kao igrač, već i kao čovek. Znajući da mogu da budem taj vođa, taj plejmejker na terenu – zaključio je Dante.

Originalni članak: Telegraf.rs