Egzum nakon Bajerna progovorio srpski, a onda rekao: “Volimo da bude zanimljivo!”

Partizan je sada u seriji od tri pobede u Evroligi

Najbolji strelac i predvodnik Partizana u pobedi protiv Bajerna u Evroligi, Dante Egzum, objasnio je zbog čega su crno-beli na sekundu izgubili kontrolu i napravili nešto neizvesniju završnicu.

– Volimo da bude to zanimljivo! Učimo kao tim i kako bi to trebalo da činimo. Bili smo prilično čvrsti tokom čitave utakmice, ali kada su se vratili, to im je pomoglo da zadrže taj momentum. Samo je do toga da ubuduće ne dozvolimo da se to desi i da se prilagodimo.

Partizan sada ponovo miriše Top 8, a Egzum je pitan o odluci da on preuzme odgovornost i vodeću palicu crno-belih.

– Ne, sve zavisi od igre, ko ima “vruću” ruku. Tu se odlučuje i donose odluke. Prilično sam siguran da smo blizu Top 8, ostalo je dosta utakmica, izgubili smo neke gde smo bili veoma blizu. Samo da te trenutke pretvorimo u pobede i siguran sam da ćemo biti u Top 8.

Navijači su napunili Arenu, a na pitanje da li je naučio nešto na srpskog, on je upravo na našem jeziku rekao “da”.

– Dolaze da nas podrže. Pomaže nam. Pomažu nam da zadržimo momentum, da nas poguraju kada nam nestane ponekad energije.

Partizan je sada u seriji od tri pobede u Evroligi.

– Bitno je shvatimo i da se prilagodimo, da vidimo gde grešimo u tim mečevima koje “gusto” izgubimo. Te male stvari usmere meč. Moramo da ostanemo u kontroli i da pobeđujemo takve mečeve. Efes je bila teška utakmica, ali otići i pobediti Fenerbahče tamo. Držali smo se toga što smo se dogovorili, pogotovo u odbrani. Tu smo pokazali da možemo dosta – zaključio je Egzum.

Originalni članak Telegraf.rs