Egzum izdvojio ključ utakmice: Drago mi je što će biti i naših navijača u dvorani, spreman sam!

Exum

Foto: Euroleague.net

Jedan od Partizanovih najkonstantnijih igrača ove sezone, Dante Egzum, izneo je svoje stavove pred utakmicu protiv “večitog” rivala.

Australijanac u Evroligi prosečno beleži 13,2 poena uz dva skoka i skoro tri asistencije po meču. Može se pohvaliti da je jedan od igrača sa najboljim procentima u najelitnijem evropskom takmičenju. Egzum šutira 60% za dva, 42% van linije za tri poena, te visokih 88% sa linije penala.

To može igrati ogromnu ulogu s obzirom na podatak da je jedan od košarkaša koji su najviše faulirani u dosadašnjem delu evroligaške sezone (74).

“Sezona se odvija u takvom pravcu da jedna pobeda donosi mnogo. Svi su poprilično izjednačeni na tabeli. Znamo da će ovo biti izuzetno teška utakmica, kao i uvek navijači će biti poprilično glasni.”

“Mislim da se moramo predstaviti kao jedinstven tim, spreman na sve na parketu. Odbrana je naše najjače oružje i najvažniji segment igre u kojem moramo biti dobri. To nas je do sada nosilo kroz sezonu zbog čega smo napravili iskorak u igri” – rekao je Egzum.

“Prirodno je da u toku sezone ima mnogo uspona i padova, kao i na pojedinačnim mečevima. Bitno je zadržati pristup u svakom trenutku. Spreman sam za fantastičnu atmosferu i volim igrati u takvom ambijentu. Drago mi je da će biti prisutni i nekoliko naših navijača u dvorani, kao što su oni imali podršku kod nas u Areni” – zaključio je jedan od najboljih igrača Partizana.

Originalni tekst Basketballsphere.com