Džok Lendejl o Grobarima

Mondo sport piše…

“Najbolji su navijači na svetu, žive i umiru za košarku. Posle jednog poraza, prišao mi je navijač, vikao je i siguran sam da je imao pištolj kod sebe”, otkriva Džok Lendejl za australijske medije.

Australijanac Džok Lendejl dao je intervju za medije u domovini i u njemu otkrio šokantne detalje posle derbija sa Crvenom zvezdom, ali i koliko mu je drago što nosi dres Partizana.

“Ne bih voleo da igram ni za jedne druge navijača na svetu, samo za Grobare”, počeo je Australijanac.

Ipak, otkrio je i drugu stranu medalje.

“Kada smo izgubili od našeg velikog rivala crvene zvezde, na parkingu ispred dvorane je izbila tuča. Ne izmišljam ovo, 95 posto sam siguran da je lik koji mi je prišao i vikao na mene, imao u jakni pištolj dok je držao ruke u džepovima. Srećom, bilo je tu oko 150 policajaca u punoj opremi koji su se brinuli o tome da sve prođe mirno”, priseća se jezivih scena centar Partizana.

I pored svega, Partizanova publika za njega je najbolja.

“Oni žive i umiru za košarku, a potpuno je ludo koliko mene ta njihova energija drži svaki put kada igramo, kod kuće ili na strani. Širom grada nema ničega osim ljubavi naših navijača. Ne bih ovo menjao ni za šta na svetu”, rekao je Lendejl.

Cilj svakog košarkaša je da se oproba u najjačoj ligi sveta. Tome teži i Džok.

“Voleo bih da jednog dana odem u NBA. Međutim, stvarno sam srećan što sam u Partizan. Biću strpljiv, vredno ću raditi, jer su najvažniji faktori za moj napredak upravo u Srbiji. Iako nikada ne odustajem od snova, moram da strpljivo nastavim da se razvijam, pre svega u razumevanju igre, na najbolji mogući način. Dao sam sebi cilj – za dve godine da igra u NBA ligi”, obećao je sebi sjajni centar.