Džikić: Cedevita je favorit na papiru, ali to ne znači ništa ni nama ni njima

Crno-beli u subotu od 19 časova igraju u Zagrebu protiv Cedevite. Džikić: “Cedevita je favorit na papiru, ali to ne znači ništa ni nama ni njima”.

Crno-beli su stigli u Zagreb. Odmah po dolasku u hotel “Panorama”, trener Partizana, Aleksandar Džikić i kapiten Novica Veličković su se uputili na zajedničku konferenciju za medije sa predstavnicima KK Cedevita i direktorom ABA j.t.d. lige, Krešimirom Novoselom.

Pred sutrašnji duel koji je na programu od 19 časova u “Domu sportova”, trener crno-belih je izjavio:

“Odigrali smo 26 kola. Generalno i mi i Cedevita smo mnogo pre kraja obezebedili plej-of i mislim da za to ne može da se nađa mana. Mi smo se na kraju malo pomerili, sa druge na treću poziciju. Ali…plej-of je. Igra se na dve dobijene utakmice u ovoj fazi. Normalno, Cedevita ima prednost domaćeg terena, ali videćemo kako će to da prođe. Nadam se da ćemo igrati košarku koja će se svideti ljudima, pre svega će to biti takmičarska i beskompromisna igra. Borimo se za nešto i ne treba očekivati neku lepršavost, umiranje u lepoti, pogotovo što ni jedan ni drugi tim nisu takvi. Cedevita je tim sa veliki brojem radnika pod znacima navoda, u najboljem smislu te reči, sa momcima koji rade da bi pobedili. Imamo veliki respket prema njima. Pokupaćemo da neke stvari iz predthodnih utakmica ne ponovimo, takođe da pokušamo nešto da popravimo. Igrali smo dva puta. Izgubili smo oba puta, U Beogradu i Zagrebu, ali su bile potpuno drugačije utakmice, pa ćemo da vidimo da pokušamo da odigramo što bolje možemo. Već sam izjavljivao, mi rezulatskog imperativa nemamo u odnosu na ono što smo na nivou kluba  planirali za ovu godinu. Na tome i dalje radimo. Cedevita je favorit na papiru, ali to ne znači ništa ni njima ni nama. Očekujemo da i jedni i drugi budemo da rešeni da damo sve od sebe”. – istakao je Džikić.

U Zagreb je doputovao kompletan tim Partizana, uključujići i Kenana Karahodžića koji sigurno neće igrati, a o konačnom sastavu će odluka biti donesena sutra, jer su pod znakom pitanja Džamont Gordon zbog povrede koju vuče od ranije i Uroš Luković koji je imao upalu uha.

Kapiten crno-belih, Novica Veličković je izjavio da je sve do sada bila priprema za plej-of.

“Sada ide pravo, borba za trofej. Niko neće da ti ga pokloni, moraš da dođeš do njega. Ispred nas je jedna ekipa koja nas je dvaput dobila. U Beogradi i Zagrebu. Ali, to ostaje iza. Predstoji nam, nadam se, dobra borba za ulazak u finale”. – rekao je Veličković.

Nakon sutrašnjeg meča, serija se seli u Beograd, a drugi meč je na programu u subotu, 25. marta.

(Foto i tekst:  zvanični sajt KK Partizan NIS)