Dve velike prepreke do mirnog sna

„Crno-beli” danas otputovali na Maltu, rešeni da sutra uveče sačuvaju kapital iz prvog duela sa Hamrunom. – Pobeda za dobro raspoloženje u večitom derbiju

Kada dođu teška vremena, mnogi ljudi ne reaguju dobro. Zato je za svakog sportistu od suštinskog značaja da negativno pretvore u pozitivno. Mladi fudbaleri tek kada uđu u zrelo fudbalsko doba shvate da su često zapinjali zbog svoje nezrelosti i da je strpljenje jedan od ključnih faktora na putu ka sportskoj sreći. Trenutno, situacija u Partizanu i oko njega nije baš najbolja. Međutim, novi šef stručnog štaba Gordan Petrić pokušava na svoj dprepoznatljiv način da „olabavi” atmosferu u ekipi koja je od početka pod stalnim stresom. Obrisi izlaska iz krize su tu negde na vidiku, ali daleko je Partizan od željenog mesta koje mu objektivno pripada.

Ekspedicija Partizana danas je otputovala na revanš meč četvrtog kola kvalifikacija za Ligu konferencija na Maltu gde je čeka domaći Hamrun. Ubedljiv trijumf u Beogradu (4:1) jeste lepa garancija da je naš tim nadomak cilja, ali na tom putu postoje brojne prepreke.

– Uvek težimo najvišim standardima, bez obzira na situaciju i vreme. Naš prvi i osnovni zadatak jeste da pokušamo da izbacimo nervozu, koja je glavni uzrok ovakvog stanja. Drugo, ova ekipa mora da vrati samopouzdanje što pre, a to se postiže samo pobedama. I, treće, imamo lepu šansu da se domognemo grupne faze Uefinog takmičenja, a to svakako može da bude stimulans za buduće fudbalske  akcije – naglašava trener Petrić.

Izuzetno je važno da Partizan ne dozvoli neko veliko iznenađenje, mada će domaćin ići i na tu kartu, jer već za nekoliko dana vicešampiona čekaju novi ispiti na domaćoj sceni.  U nedelju teško gostovanje Radničkom u Kragujevcu pa za tri dana (31. avgusta) večiti derbi sa Crvenom zvezdom u Humskoj.

– Trenutno ova ekipa razmišlja samo o jednom zadatku. Želimo da se dobro koncentrišemo na predstojeću utakmicu. Imali smo dosta vremena da dobro sagledamo protivnikove vrline i mane i sada sa sigurnošću mogu da kažem da nas, bez obzira na prethodni ubedljiv trijumf, ne očekuje lak zadatak. Na Maltu idemo sa dosta optimizma, a ujedno smo i oprezni – ističe strateg vicešampiona.

Petrić je uz pomoć svog stručnog štaba brzo rešio neke dileme. Andrade je ponovo vraćen na staru poziciju pa je sada daleko ubojitiji pred protivničkim golom. Gomes je dobio punu slobodu igre dok Dijabate ima specijalne zadatke, posebno u poslednjoj fazi igre pred protivničkim golom. Ono što svakako zabrinjava jeste igra u odbrani, gde protivnik lako stvara šanse i daje golove.

– Na taj segment moraćemo da obratimo posebnu pažnju. Partizan ne sme da sebi dozvoli luksuz da prima jeftine golove. Ali taj proces traži i vreme a i strepljenje – kaže Gordan Petrić, koji je još juče odlučio koji će tim zaigrati sutra protiv Hamruna.

Originalni članak: Politika.rs