Dva lica Partizana u Dubrovniku

Vaterpolisti Partizana su doživeli prvi poraz u Regionalnoj ligi ove sezone.

U petom kolu, na gostovanju u Dubrovniku izgubili su od Juga sa 11:5 (3:0, 4:1, 1:1, 3:3)

U utakmicu na Gružu igrači Partizana su ušli sa ciljem da u duelu sa jednim od kandidata za titulu prvaka Evrope stiču iskustvo.

Daleko iskusnija i starija domaća ekipa je od početka nametnula jak ritam i opravdala ulogu favorita u susretu sa mladom ekipom iz Beograda u kojoj su od standardnih prvotimaca ovaj put izostali najbolji igrač u pobedi nad Jadranom pre nedelju dana Ognjen Stojanović i Đorđe Tanasković. Početkom druge četvrtine domaći su poveli sa 4:0, seriju golova Juga, u narednoj akciji prekinuo je Manojlović.

U drugom poluvremenu crno-beli su se predstavili u sasvim drugačijem svetlu. Borbenom, angažovanom igrom pokazali da imaju veliki potencijal i upustili su se u ravnopravnu borbu sa prvakom Evrope

Strelci za Partizan bili su Marko Manojlović 2, Petar Kasum, Filip Janković i Đorđe Lazić po jedan gol.

Crno-beli sutra kreću put Rijeke, gde će u utorak u šestom kolu Regionalne lige igrati protiv Primorja.

Jug CO – Partizan Raiffeisen 11:5 (3:0, 4:1, 1:1, 3:3)

Bazen Gruž. Gledalaca: 700. Sudije:Tioco ,Banovac (obojica Hrvatska). Isključenja:Jug 6, Partizan 5

JUG:Bijač, Macan 1, Fatović, Lončar 2, Joković 2, Garsija 1, Merčep, Ivanković, Žuvela, Perone, Benić, Obradović 3, Popadić, Vrlić 2. Trener: Kobešćak.

PARTIZAN: Dobožanov, Kasum 1, F.Janković 1, Repanović, Lazić 1, Manojlović 2, Drašović, Andrejević, Jakšić, Radojević, Radanović, M. Janković, Brakočević, Toholj. Trener: Milenković.

Zvanični sajt VK Partizan

1