Đuričković za prvi gol, Lazović ponovo na golu Partizana

Zvanični sajt FK Partizan

tmt_ FKP ZEM _3-28-2017_NASLOVNA50215

Odigrana je i druga utakmica lige B timova u kojoj je Partizan savladao ekipu Zemuna rezultatom 4:0 (3:0).

Predvođeni kapitenom Ilićem među strelce su se upisali Đuričković 19’(11 m), Vlalukin 23’, Vlahović 24’(11 m),  Nović 87’. Ocenjen kao jedan od najboljih igrača na utakmici od strane novinara za Partizanov sajt govore strelac prvog gola za Partizan Petar Đuričković, kao i debitant među stativama golman Đorđe Lazović.

– Mogli smo i mnogo ranije do prvog pogotka – započinje razgovor Petar Đuričković. Imali smo dosta izglednih šansi, a kasnije  smo otvorili utakmicu tim golom iz penala, nakon akcije Vladimira Đilasa i Duce Vlahovića (Radin).

Danas si odlično ocenjen, koliko tebi lično znače ovakve utakmice?

– Naravno  da znače, svaka utakmica je bitna, posebno za igrače koji u toku sezone imaju manju minutažu. Pre svega nam koristi u fizičkom smislu, da ostanemo u formi, jer se igrač danas najbolje sprema kroz utakmice.

U aprilu nas čeka gust raspored, subota, sreda, subota?

– U aprilu nas očekuje dosta gust raspored, pored prvenstva igra se i Kup, tako da ulazimo u jedan ciklus u kojem ćemo igrati utakmice svaka tri dana. Već  prva utakmica u aprilu je protiv Radničkog  u Nišu, kao i sve ostale veoma bitna utakmica za nas. Ekipa Radničkog je iskusna, koja igra veoma čvrsto i koja  ove godine ima velike ambicije. Na nama je da nastavimo sa dobrim partijama i da nastavimo niz pozitivnih rezultata – kaźe Đuričković.

tmt_ FKP ZEM _3-28-2017_0150206

Partizanovu mrežu čuvaju četri golmana, Filip Kljajić, Nemanja Stevanović, Marko Jovičić i Đorđe Jovanović. Šansu da stane  među stative crno-bele mreźe po drugi put na zvaničnoj utakmici lige B timova (prva protiv Rada) dobio je i Đorđe Lazović.

– Da,  danas debi za Partizan, velika stvar za mene. Ispunjenje davnašnje želje da budem na golu našeg najvećeg kluba.

Šta za tebe znači Partizan?

– Puno toga, pre svega, ljubav, radost,  veličina u svakom smislu reci. Ogromna privilegija. Želja svakog sportiste koji sanja uspešnu karijeru.

Koliko liga B timova pomaže golmanima koji nisu u konkurenciji SLS?

– Mnogo. Ogromna šansa da se iskaźu kvalitet i prave vrednosti, naravno i da se nametnu kao ozbiljna konkurencija. Ja to svojim zalaganjem, trudom i radom želim svom snagom.

Iako ste konkurenti odlično se slaźeš sa golmanom Markom Jovičićem. Gotovo ste nerazdvojni?

– To je sastavni deo moje ličnosti , tako će  uvek i biti. Poštujem konkurenciju, ona mi uvek dobro dođe i podsticajno deluje na mene, čini me još jačim. Sa Markom se družim  puno, pre svega je vrhunski momak, a i odličan golman.

Da si golman suparničke ekipe, koga bi se najviše plašio iz redova crno-belih?

– Teško pitanje. Partizan ima fenomenalan tim, najači u ligi nesumnjivo, ali , ako baš  treba nekoga da izdvojim neka to budu Đurđević  i Leonardo.

Želje?

– Źelim pre svega da budem zdrav, i da u kontinuitetu radim punom parom. Naravno da želim da dobijem što više šansi kako bih iskazao sav svoj kvalitet i nametnuo se stručnom štabu.

Biljana Obradović