DULJAJ PRED IVANJICU: GOH NIJE SPREMAN DA BUDE STARTER! BONUS MI JE PROBLEM ZBOG IZMENA

„Baždaru su misli čistije, potrebno je da mu ono što čuje ostane u glavi“, kaže trener Partizana

Doveo je Partizan petoricu igrača tokom zimskog prelaznog roka, a za dvojicu se sigurno zna da neće biti na terenu od prvog minuta. Mladog štopera Nikolu Miličića će publika moći da vidi tek kad se oporavi od povrede kolena, zbog koje neće ni putovati u Ivanjicu, dok je Jun Džun Goh u ovom času nedovoljno spreman da bi igrao protiv Javora.

Donekle razumljivo, s obzirom da je potecijalni reprezentativac Južne Koreje poslednji stigao među-crno-bele, propustio deo pripremnog perioda u Larnaki, potrebno mu je vremena da dostigne maksimalni broj obrtaja i zato će, ako uopšte bude dobio šansu, akter prve takmičarske utakmice u kalendarskoj godini biti kao rezervista.

To dalje nameće nekoliko dilema oko sastava tima, te Igor Duljaj još nije prelomio ko će početi pod Golijom, ali makar zna ko neće.

Teško će Goh biti starter u ovom trenutku. Zvisi i od izbora bonusa. Što se Goha tiče, rekao mi je da nije stoprocentno spreman, tražio je da u prvoj prijateljskoj utakmici igra 30 minuta. Došao je malo kasnije i zato polako ulazi u ritam, te ćemo ga na terenu, u početku, gledati po 30 ili 35 minuta“, precizirao je Duljaj i tako potvrdio reči doskorašnjeg krilnog napadača Pohang Stilersa da je trenutno na 70 odsto spremnosti.

Nije to jedini problem sa kojim se Azijat suočava u novoj sredini. Niti govori engleski, niti neko od momaka koji su trenutno u Partizanu može da ga razume na maternjem jeziku.

Bitno je da fudbalska barijera ne postoiji. Ako znate principe igre, lako se fudbaleri prilagode. Goh je toliko inteligentan da bez razgovora shvata šta se od njega traži“.

Trener Partizana u osvit nastavka sezone više brine kako da reši nenadan problem bonusa.

Projektovali smo da to posle odlaska Mihajla Ilića u Bolonju bude Nikola Miličić, ali me zabrnjiva što je doskorašnji štoper kragujevačkog Radničkog van terena (povreda kolena, op. aut.). Jedino mi to stvara problem što se tiče postavke i izbora bonusa. Imamo odlične igrače na napadačkim pozicijama, doveli smo dosta pojedinaca koji mogu da poboljšaju učinak, ali kad menjam bonusa onda moram da pravim dostruku izmenu, jer dva igrača (bonusane igraju na istoj poziciji“.

U opticaju su zadnji vezni Matija Stjepanović, krila Janko Jevremović i Nemanja Trifunović, te napadač Samed Baždar. Poslednji se baš nametnuo radom na Kipru.

Odlično je odradio pripreme, razgovarali smo na njegovu inicijativu, rekao je da su mu misli bistrije, čistije, da je podređen Partizanu. Uzvratio sam da bi trebalo da sluša, odnosno da mu ono što čuje ostane u glavi. Mi iz stručnog štaba smo tu da pomažemo igračima. Bonus igrači zaslužuju da budu sa nama, samo sam imao drugačiju sliku. Moja ideja je bila da štopera bonusa zamenim štoperom bonusom, kako bismo dobili više kombinacija u ofanzivnom delu tima“.

Nije to kraj kadrovskim problemima trener Partizana, jer je desni bek Aleksandar Filipović bio bolestan, rezervni golman Nemanja Stevanović prehlađen, dok se krilni vezista Ksander Severina požalio na bol u kolenu. Izgovora nema.

Srećan sam što smo u prilici da se ponovo sportski borimo za bodove. Radujemo se nastavku prvenstva. Prva utakmica je najteža i teško da neki tim od početnog kola može da bude u formi kakvu želi. Zato je rezultat u prvom planu. Javor nam je zadao dosta problema u Beogradu. Uvek su bivši igrači Partizana kobni za nas, kao što je Petar Gigić, ali on je napustio Ivanjicu. Planirali smo da će Gigić i Tanko igrati, mada vidim da momak iz Gane nije prošao lekarske preglede u Izraelu, pa ne znam da li se vraća. Najvažnije je kako ćemo mi izgledati. Idemo u živopisno mesto, odakle je pokojni Vladica Kovačević, jedna od najvećih legendi Partizana nam budi uspomene svaki put kad smo u Ivanjici. Zato ne sumnjam da će podrška navijača biti velika. Sa te strane ne bi trebalo da brinemo. Ni o kvalitetu terena, jer se domaćin postarao da bude što je moguće bolji, nije trenirao na glavnom igralištu i jedan od retkih klubova u zemlji koji razmišlja sportski“.

Crno-beli se nadaju da bi eventualno pomeranje Gajasa Zahida u središnji deo veznog reda (nevezano da li će se to desiti u Ivanjici ili tokom sezone) i njegova saradnja sa Bibarsom Nathom mogla da bude od vitalnog značaja.

„Videla se tokom priprema posebna konekcija njih dvojice. Verujem da se odlično razumeju i da će pomoći timu da bude bolji. Kontrolne utakmice, ipak, ne mogu da ponude odgovarajuću sliku, pristup je drugačiji u takmičarskim mečevima“.

IGRAČI SE OPUSTE, PA POMINJU LIGU ŠAMPIONA

Partizan je u ovom trenutku na čelu tabele, ima bod više od Crvene zvezde, Grobari vide šansu da se osvoji titula, prvi put posle 2017.

Navijači očekuju mnogo, Partizan jeste veliki klub, ali smo se mi dogovorili i sa igračima da ne smemo ništa da obećavamo, osim toga da ćemo dati sve od sebe, da se borimo na terenu na pošten i sportski način. Kao što ste imali priliku i da čujete i da vidite od igrača neko se malo opusti i daje izjave o Ligi šampiona ili prvenstvu. To ne postoji, samo nas interesuje prva naredna utakmica, i to sam zahtevao od svih koji su u štabu i od igrača“, dodao je Duljaj.

MENIG NE BI IMAO MINUTAŽU NA KOJU JE NAVIKAO

Tokom četvrtka, rastali se se Partizan i Kvinsi Menig. Posle svega – korektno. Od transfera Holanđanina u turaski Sivas crno-beli će dobiti 300.000 evra..

Kvinsi nije imao minutažu na koju je navikao. Srećan sam zbog njega što je pronašao novu sredinu. Isticao mu je ugovor i klub mora domaćinski da vodi računa kad su u pitanju igrači sa velikm platama. To je bila prilika da se budžet za plate rastereti. A na toj pozciji imamo Goha i Trifunovića, na suprotnoj oj Severinu, Kalulua i Jevremovića. Nema Menig 18 godina, niti može da čeka, već mora da misli na egzistenciju. Hvala mu na svemu što je uradio za Partizan i pošten odnos koji smo imali“, zaključio je Igor Duljaj.

Originalni članak: Mozzart sport.rs