Duljaj nije ni video gol: Ne interesuje me da li je šest, dvadeset ili bod! Iznenadili me navijači

Partizanov strateg pobedu posvetio porodici legendarnog Mustafe Hasanagića

Igor Duljaj komanduje ludim Partizanom koji iz meča u meč ruši barijere. Još jednom je njegova ekipa pokazala pobednički karakter i nagrađena je za veru u sebe pobedom nad Čukaričkim u poslednjim sekundima meča.

Partizanov trener je emotivno proslavio gol ali je posle meča smirio emocije i trezveno komentarisao situaciju u kojoj se nalazi Partizan. Ne zaboravivši u trenucima velike sreće na dan tuge u kojem je Partizan izgubio jednu od najvećih legendi kluba.

“Prvo, želim da izjavim saučešće porodici Hasanagić. Ovu pobedu poklanjamo njegovoj porodici. Ono što je mene prvo iznenadilo, veliki broj navijača koji su došli da nas podrže. Ja stvarno još ne mogu da verujem posle toliko vremena da smo imali takvu podršku. Publika je imala šta da vidi, da su dva tima pokazala dva različita poluvremena, mi u prvom gde smo morali da ranije rešimo meč i oni u drugom gde smo im dozvolili da igraju, da su stvorili šansu, postigli gol. Desilo se nešto što je malo ko verovao, a to je da protiv ovakve ekipe postignete gol na kraju utakmice. Čestitam mladom Iliću na prvencu, fantastična utakmica, fantastičan ambijent i pohvale za oba tima”, rekao je Duljaj posle meča a preneo Telegraf.

O karakteru svog tima je imao posebne reči hvale.

Znate kako postoji tu glava, neki put psiha, gde očekujete da možda u nekom trenutku neko reši utakmicu. Nemojte da zaboravite da smo za protivnika imali odličan tim koji ima odlične igrače i stvarno su odigrali fenomenalno drugo poluvreme. Međutim, čim mi dozvolimo da protivnik igra onda stvaramo sami sebi problem. Naravno da je izuzetno teško i konstantno da 10 minuta igrate visok presing. Neću reći da je to nemoguće, ali je izuzetno teško. I videli ste čim smo im dali malo prostora, stvorili smo im prostor da igraju. Ugrozili su nas nekoliko puta, postigli gol… Međutim kako to obično biva, na kraju se pamti rezultat. Izuzetno važna pobeda za ekipu Partizana”.

Nije prvi put Partizanu ove jeseni da izvlači pobede u poslednjim momentima utakmice.

“Nema predaje. Posebno kada vas nadahne fantastična publika i kada igrači veruju u sebe. Znači oni veruju u sebe, žele da pobede, bez obzira koji igrači koji ulaze, ponovo donose promenu ritma i uspeli smo da na prelep način završimo utakmicu. Sad nam sledi pauza od 14 dana, momci da odmore tri dana i automatski se prebacujemo na sledeću utakmicu. Ovo je već zatvorena knjiga, idemo dalje”.

Burno je Igor Duljaj proslavio gol i pobedu.

Iskreno da vam kažem, nisam ni video gol. Ja sam samo video da neko skače, da svi skaču, pa sam i ja počeo da skačem zajedno sa njima, tako da ću posle da vidim kakav smo gol postigli”.

Partizan je još jedna miniciklus završio uspešno i odlazi na reprezentativnu pauzu sa šest bodova više. Nameće se pitanje o trci za titulu.

“Staloženo i mirno ću vam odgovoriti. Ne interesuje me što je šest bodova, gledamo samo sledeće protivnike. Ako se sećate, pre nego što smo krenuli, bile su priče, mnogi su sumnjali… Peti ili šesti, četvrti… Mi sada ne letimo visoko. Borimo se da Partizan ima kartu za Evropu. To je ono što je mnogo važnije. Sve je to lepo. Ali da smo ovde odigrali nerešeno, bila bi druga priča. Protivnici bi se približili, počela bi neka druga priča. Tako da, idemo, sledeća utakmica i to je to. Šest, dvadeset, tri, dva, jedan, to nas stvarno ne interesuje i igrači se tako i ponašaju”, rekao je Duljaj.

I na kraju o povredi Ksandera Severine koji je morao da izađe iz igre.

“Ne znam koji je razlog, vidim da se žalio na zadnju ložu. Da li ga je neko gurnuo, naravno nije bilo nikakve zle namere… Prvo, momci, tj. igrači iz Čukaričkog su stvarno odigrali poštenu utakmicu, tako da je verovatno ta neka stara povreda koju leči. Već sam rekao da ima problem sa zadnjom ložom”.

Originalni tekst Mozzart Sport