Duljaj: Možete da me vređate, bilo je toga i na nacionalnoj osnovi, samo mi oca ne dirajte

Teško je bilo igrati posle ubedljivog poraza u prvom meču – naveo je trener Partizana

ФОТО: М. Спасојевић

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je da je bilo teško igrati utakmicu protiv Nordsjelanda nakon ubedljivog poraza u prvom duelu i istakao da je u grupnu fazu Lige konferencija prošao bolji tim.

– Veoma je teško posle 0:5 izaći i odigrati ovakvu jednu utakmicu. To je jedan izuzetno kvalitetan tim protiv kojeg smo mi igrali. Imao sam priliku da pričam sa trenerom Nordsjelanda i ono što je važno što je on rekao je da oni imaju sistem i oni su stabilni. U takvim uslovima ti možeš da radiš. Mlada ekipa, brza ekipa, agresivna ekipa koja zna šta hoće.

Fudbaleri Partizana poraženi su u Beogradu od danskog Nordsjelanda 0:1 u revanš meču plej-ofa za plasman u Ligu konferencije.

Duljaj je dodao da je na igrače, a i na njega uticalo i vređanje sa tribina. U njegovom odgovoru se videlo i koliko.

– Hteli ili ne hteli, mnoge stvari utiču na moje igrače i mene. Nisam mogao da slušam kako neko vređa nekog igrača sa tribina. To je jako ružno. Nemoj da mi diraš familiju, burek, oca moga… To ipak nije opravdanje, bolja ekipa je pobedila. Svaka čast kolegi, čestitam, tako da ono što je sada važno jeste sledeća utakmica koja nas čeka u nedelju, gostovanje IMT-u. Pobedio je mnogo bolji tim, kvalitetniji igrači, tako da idemo dalje.

I onda detaljnije objasnio šta se dešavalo poslednjih dana što ga je pogodilo, a nastavilo se večeras na utakmici.

„Tu su već krenuli neki tekstovi besplatni kolači, onda burek… Ja sam veoma osetljiv na takve stvari. Mnogi ne mogu da me izbace iz takta, što se tiče i vređanja neki put na nacionalnoj osnovi kao što je danas bilo. Toga sam se naslušao mnogo puta u životu. Ali, kada kažete burek to je asocijacija na najboljeg čoveka od svih Duljaja, a to je moj otac, koji nije živ. I to je jedina stvar koja mene može da izbaci iz takta. Možete da pričate „ne znaš ništa, nisi ti za ovaj posao, odlazi“, ali ovo što se desilo je mnogo ružno“.

Originalni tekst Sportski žurnal