Duljaj: Ako je problem u meni, lako ga je rešiti; radim posao od srca, ali to možda nije dovoljno

Strateg crno-belih svestan težine zadatka, ali veruje u uspeh

Drugi put u samo ćetiri dana Partizan će gostovati Čukaričkom, a susret u okviru 1. kola plej-ofa Mozzart Bet Superlige osim što će biti prilika da se crno-beli revanširaju Brđanima, predstavljaće praktično i poslednju šansu da tim iz Humske zadrži realan priključak u trci za drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona.

Eventualno novo prosipanje bodova u situaciji kada je Partizan već na minus pet dodatno bi otežalo poziciju trenutno četvrtoplasirane ekipe, a svestan da njegov tim više nema pravo na grešku je i Igor Duljaj, strateg crno-bellih.

“Nije lako igrati sa istim rivalom dve utakmice u četiri dana. Čak i da smo dobili veoma je teško pripremiti ekipu za ono što nas očekuje. Ulog je veliki, ali ne bih se žalio. Moramo da se suzbijemo, da vidimo ko je dostojan dresa Partizana, da vidimo i da li sam ja dostojan da predstavljam klub. Nema više izgovora, te loša atmosfera, ovo, ono… Sve može da se desi u životu, ali niko ne može da ti oduzme da se boriš na terenu”, rekao je Duljaj i istakao veru u tim koji predvodi:

“Verujem da možemo do drugog mesta. Da ne verujem otišao bih. Najlakše je pobeći, ali morate da verujete u ono što radite. Ukoliko izgubite nadu, sve je džabe. Ulog je ogroman, nekoliko miliona ljudi voli i poštuje Partizan i znam da je to pritisak, ali to je Partizan”.

Posle današnjeg treninga biće poznatija kadrovska situacija u Humskoj, ali je mladi strateg istakao da gotovo izvesno u protokolu neće biti Andradea koji je obnovio povredu.

“Imamo trening danas i videću u kakvom su stanju neki igrači koji su počeli prethodnu utakmicu i na osnovu toga ću izabrati startnih 11. Sigurno će biti promena, iz ovog ili onog razloga. Razgovarali smo dan posle utakmice, ali nemamo pravo da se žalimo na bilo šta. Partizanov dres je težak, igrači igraju u velikom klubu i moraju tako da se ponašaju. Postoji kriza, kao i u drugim klubovima, ali bavimo se poslom kojim se bavimo i nema opravdanja. Nadam se da će Dijabate biti dobro. Ima male zdravstvene probleme i bio bih srećan ukoliko on bude mogao da trenira danas i da konkuriše za sutrašnju utakmicu, ali to u ovom trenutku ne znam”.

Duljaj je potom otkrio da je svakodnevno u komunikaciji sa čelnicima kluba.

“Redovno se čujem sa sportskim direktorom, pričamo, analiziramo. Rekao sam ono što mislim i ono što osećaju igrači. Ne predajem se i ako je problem u meni mogu veoma lako da ga reše, ali neću bežati. Radim svoj posao pošteno i od srca. Da li je to dovoljno? Pokazuje se da možda nije, međutim dokle god postoji šansa ne predajem se. Ciljeve nisam ja postavio već ih Partizan postavlja. Ne možemo da budemo prvi, ogromna je razlika. Možemo da ostanemo bez Evrope, ali i da budemo drugi. Sve zavisi od nas i moramo da se borimo, druge nema”.

Strateg Partizana potom se osvrnuo na činjenicu da njegov rim protiv Brđana nije imao podršku sa tribina, a izvesno je da će i večiti derbi dočekati bez navijača.

“Zbog koga se igra ako ne zbog navijača? Voleo bih da stadion bude pun i neka skandira ko šta hoće. Čak i protiv mene. Volim da vidim ljude na stadionu. Bez njih je mrtva atmosfera i izgleda žalosno. Na dolazak navijača utiče i kako mi igramo jer samo dobrom igrom možete privući navijače. Biće mi žao ukoliko se derbi bude igrao bez publike”, rekao je Duljaj.

Originalni tekst Mozzart Sport