Dule Vujošević: Krivo mi je što nisam doveo Jokića u Partizan, rekli su mi da je debeo

Legendarni trener crno-belih kaže da je poslušao savet skauta iz vremena kada je radio u beogradskom klubu

Pre samo nekoliko dana stigle su najlepše moguće vesti iz NBA lige – Nikola Jokić osvojio je titulu najkorisnijeg igrača najbolje lige na svetu, čime je Srbija postala prva zemlja u istoriji koja je objedinila MVP titule u Evroligi i NBA ligi, pošto je prethodno za najkorisnijeg u elitnom evropskom takmičenju proglašen Vasilije Micić.

Nema ko se nije oglasio nakon vesti o Nikoli Jokiću. Stizale su potvrde sa raznih strana, isplivale su na površinu neke slike iz mlađih dana srpskog košarkaša, a poslednji u nizu koji se javio je nekadašnji trener Partizana, Duško Vujošević

Putevi Nikole Jokića i Duška Vujoševića poklopili su se između 2012. i 2015. godine. Čuveni trener je tada preuzeo Partizan posle vremena provedenog u CSKA iz Moskve, dok je naš košarkaš iz Mege prešao u Vojvodinu. Logično pitanje novinara hrvatskog Indeksa bilo je kako je moguće da srpski stručnjak nije primetio našeg trenutno najboljeg košarkaša ranije.

– Mogu sad izmišljati i petljati, ali biću iskren. Jednostavno, nisam ga video, nisam ga primetio. Znam da su mi ljudi koji su obavljali posao skauta u Partizanu rekli za njega da je debeo i da se ne isplati dovoditi ga. Sad mi je jako krivo. Taj previd samo govori o slabosti u strukturama Partizana. Dok je nama Jokić bio debeo, Miško Ražnatović ga je prepoznao i odveo u Megu. Užasno mi je žao zbog toga – zaključio je legendarni trener.

Originalni članak: Telegraf sport