Drugi pišu:Partizan blizu Goinsa (VIDEO)

Američki krilni centar stiže iz GrčkePartizan blizu GoinsaGoins (© AFP)

Uprava i stručni štab Partizana su najavili određene promene, prva je bila odlazak Nemanje Gordića u Mornar, a druga bi mogla da bude dolazak Kenija Goinsa u Humsku.

Kako Mozzart sport nezvanično saznaje, crno-beli su u poodmaklim pregovorima sa krilnim centrom Kolososa (24 godine, 201centimetar). Ime Amerikanca, ali i grčkog kluba ne znači mnogo običnim ljubiteljima košarke, međutim, u pitanju je igrač koji je četiri godine pohađao školu trenerske legende Toma Iza na Univerzitetu Mičigen Stejt.

Po završetku fakulteta profesionalnu je karijeru počeo u Trapaniju, članu italijanske lige za koji je prosečno beležio 11,5 poena i 6,5 skokova po meču. Avgusta prošle godine preselio se na Rodos, a uskoro bi mogao put Beograda. Kako se može čuti, Partizan već ima pristana igrača, čeka se dogovor na relaciji klub-klub, pa da crno-beli dobiju osveženje.

Što je i logično, ako se ima u vidu da je sa „četvorke“ skrajnut Stefan Janković, da je na pleća Rašona Tomasa palo veće opterećenje nego prošle sezone, da Novica Veličković pomaže koliko može, ali kako je Sašo Filipovski probao i Erika Miku na toj poziciji, jasno je bilo da je Partizanu potrebno pojačanje.

Tekst :Mozzart sport